Emirates luchtbrug naar Beiroet maakt vervoer aan goederen mogelijk

28 September 2020


Meer dan 12.000 donaties
Meer dan 12.000 donaties uit 140 landen zijn al binnengekomen in de vorm van contant geld of Skywards Miles, via het veilige en handige portaal van de Emirates Airline Foundation en via de Emirates website. Landen die een aanzienlijk deel van de donaties voor hun rekening namen, omvatten onder meer het VK, India, Australië, Duitsland, de Verenigde Staten, Italië, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Japan en Zuid-Afrika.

Bovendien toonden een aantal Emirates Skywards members hun toewijding aan hulpverlening bij de rampen in Beiroet door middel van individuele bijdragen van elk bijna 250.000 Miles. In totaal zijn tot dusver meer dan 120 miljoen Miles gedoneerd door Emirates Skywards members. De luchtvaartmaatschappij zal de komende twee maanden donaties besteden aan de hulpverlening in Beiroet.

De donaties hebben gezorgd voor extra vrachtcapaciteit voor humanitaire organisaties om medisch apparatuur, voedsel en andere noodhulpgoederen effectief rechtstreeks naar Beiroet te vervoeren met Emirates SkyCargo. Bovendien draagt Emirates SkyCargo verder bij door 20% korting te bieden op luchtvrachttransportkosten voor goedgekeurde zendingen.

160.000 kilo aan medische benodigdheden
Sinds 13 augustus heeft Emirates SkyCargo 160.000 kilo aan medische benodigdheden en voedsel vervoerd op verschillende missies naar Beiroet, in samenwerking met lokale en internationale ngo's die hulp bieden aan getroffen gemeenschappen. Er staan echter nog meer missies op de planning, met nog eens zes zendingen gepland in de komende weken om medische benodigdheden, houdbare voedselproducten, kleding, PPE, hygiëneproducten en veterinaire voorraden naar Beiroet te transporteren.

Emirates Airline Foundation
Als luchtvaartmaatschappij is Emirates er trots op om iets terug te doen en een verschil te maken in de gemeenschappen die zij bedient. Via de Emirates Airline Foundation ondersteunt de luchtvaartmaatschappij meer dan 30 humanitaire en filantropische projecten in 18 landen, waaronder vier landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Emirates vliegt al bijna 30 jaar naar Libanon en bedient momenteel Beiroet met twee dagelijkse vluchten.

Zie voor meer informatie: http://www.emirates.com/standwithlebanon 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

 Emirates luchtbrug naar Beiroet maakt vervoer aan goederen mogelijk