Emirates onthult nieuwe kenmerkende livery

Het kleurenschema is de derde versie van de luchtvaartmaatschappij

16 March 2023


Vernieuwing met behoud van authenticiteit 
Sir Tim Clark, President van Emirates Airline zei: ''De livery van een toestel is voor elke luchtvaartmaatschappij het meest direct herkenbare merkvastgoed. Het is een visuele weergave van onze unieke identiteit, iets wat we met trots dragen en tonen in alle steden waar we wereldwijd op vliegen. We vernieuwen ons kleurschema om deze modern te houden, zonder de belangrijkste elementen van onze identiteit te verliezen, zoals de vlag van de VAE op onze kielvlak en de Arabische kalligrafie.''

Kenmerkende veranderingen 
Vliegtuigspotters en fans zullen onmiddellijk de veranderingen aan het kielvlak en de vleugeltips opmerken. In dit nieuwste ontwerp is de vlag van de VAE op het kielvlak van Emirates veel dynamischer en vloeiender met een 3D-effect kunstwerk, en zijn de vleugeltips rood geverfd met het Emirates-logo in Arabische kalligrafie dat er in wit uitspringt. Passagiers aan boord met uitzicht op het raam zien de kleuren van VAE vlag geschilderd op de vleugeltips die naar de romp van het vliegtuig zijn gericht.

De kenmerkende gouden ''Emirates'' letters op de romp in het Engels en Arabisch zijn ook gedurfder en 32,5% groter. Op de buik van het vliegtuig heeft Emirates de iconische rode branding behouden die het in 2005 introduceerde. De website-URL ''Emirates.com'' is uit het ontwerp verwijderd.

Inzet van nieuwe livery
Dit is de derde versie van de officiële vliegtuigmerkkleuren van Emirates. De originele kleurstelling die bij de lancering van de luchtvaartmaatschappij in 1985 werd onthuld, werd 14 jaar later voor het eerst vernieuwd, met de levering van de eerste Boeing 777-300 van Emirates op de Dubai Airshow in 1999.

Het eerste toestel met de nieuwste kleurstelling van Emirates is de A6-EOE, een Airbus A380, die deze week na de make-over uit Emirates Engineering is gerold. De eerste inzet van de Airbus is op 17 maart naar München als vlucht EK51. 

De nieuwe livery zal geleidelijk worden toegepast op de rest van de bestaande vloot van Emirates. Naar verwachting zullen 24 toestellen, waaronder 17 Boeing 777's, tegen eind 2023 in de nieuwe kleurstelling zijn uitgevoerd. Alle nieuwe toestellen van Emirates, vanaf de eerste Airbus A350 die in augustus 2024 wordt geleverd, zullen in deze nieuwe livery worden geleverd.

Originele livery van Emirates
De originele livery van Emirates werd in 1985 ontworpen door het Britse ontwerpbureau Negus & Negus. Alle daaropvolgende vliegtuigmerkkleuren van de luchtvaartmaatschappij werden ontworpen door het interne ontwerpteam. In de loop der jaren heeft Emirates talrijke kleurrijke liveries ontworpen om associatie met sponsormerken te stimuleren, en voor speciale gelegenheden zoals het 50-jarig jubileum van de VAE en Expo 2020 Dubai.

Emirates onthult nieuwe kenmerkende livery