Emirates op zoek naar 6.000 nieuwe medewerkers

25 October 2021


Verhoogde capaciteit
Emirates heeft al 90% van het netwerk hersteld en ligt op schema om tegen eind 2021 weer op 70% van de capaciteit van voor de pandemie te zitten. 's Werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij vult de vluchtschema's aan met hogere frequenties om aan de grotere vraag te voldoen. Voor extra capaciteit zet Emirates ook de A380 in op populaire routes in het netwerk. Tegen november biedt Emirates meer dan 165.000 extra stoelen op dit iconische vliegtuig.

Herstel na corona
His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group, over de uitbreiding van personeel: “Emirates heeft altijd centraal gestaan ​​in de groei van Dubai. Onze behoefte aan 6.000 extra operationele medewerkers toont het snelle herstel van de economie van Dubai en zal leiden tot kansen en andere positieve ontwikkelingen bij verschillende andere bedrijven, waaronder die in de consumenten-, reis- en toerismesector. We hebben onze activititeiten voorzichtig hersteld in overeenstemming met de heropening van de grenzen en het gemak van reisprotocollen. Met de positieve tekenen in het economisch herstel en de aanhoudende groei van de vraag, hopen we vanaf medio 2022 terug te keren naar waar we waren vóór de pandemie.”

Groeiende vraag naar reizen
In september startte Emirates een wereldwijde campagne om 3.000 cabinepersoneelsleden en 500 medewerkers van luchthavenservices te werven. Vanuit de hub in Dubai, ondersteunen zij de operationele vereisten die voortvloeien uit het herstel van de reisindustrie. Omdat de vraag naar reizen groter is dan eerder werd verwacht, heeft Emirates nu 700 extra grondpersoneelsleden nodig in Dubai en in het hele netwerk.

Wervingscampagne
Bovendien biedt de luchtvaartmaatschappij spannende carrièremogelijkheden voor 600 gekwalificeerde piloten die geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van het Flight Operations team van de luchtvaartmaatschappij. Kandidaten komen via deze link meer te weten over de rollen en vereisten. Als onderdeel van de wervingscampagne wil Emirates ook het Engineering team versterken door 1.200 technische medewerkers aan te nemen, bestaande uit vliegtuigingenieurs en technisch ondersteunend personeel, voor zowel de locatie Dubai als daarbuiten. 

Emirates’ vloot
Emirates is 's werelds grootste exploitant van zowel de Boeing 777 als de Airbus A380. De vloot omvat momenteel 263 widebody-vliegtuigen en de luchtvaartmaatschappij verwacht een aantal nieuwe vliegtuigen om aan de toekomstige vraag te voldoen, waaronder Airbus A350's, Boeing 787-9's en Boeing 777-X’s. Alle Boeing 777’s van Emirates zijn in actieve dienst en vliegen naar meer dan 120 bestemmingen voor zowel passagiers- als vrachtdoeleinden. De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel ook met de iconische A380 naar 18 steden. Dit schaalt binnenkort met meer dan 65% op, om eind november 27 bestemmingen te bereiken. Tegen december worden de laatste twee A380's geleverd aan Emirates en zijn er naar verwachting weer zo’n 50 A380’s in actieve dienst.

Dubai’s aantrekkingskracht
Dubai's diverse mix van culturen, belastingvrije omgeving en toonaangevende infrastructuur voor wonen, werken en recreëren blijft mensen van over de hele wereld aantrekken. Daarnaast wordt Dubai’s reactie op de pandemie constant geclassifiseerd als een meest effectieve ter wereld, succesvol gemaakt door het sterke leiderschap van de stad en de efficiënte publieke en private partnerschappen. De snelle uitrol van vaccinaties in de VAE en duidelijke pandemische protocollen, hebben Dubai in staat gesteld om sinds juli 2020 snel en veilig weer open te gaan voor internationale toeristische en zakelijke activiteiten. Momenteel is meer dan 86% van de bevolking van de VAE volledig ingeënt tegen Covid-19 en meer dan 96% heeft ten minste één dosis gekregen. Hiermee heeft Dubai de hoogste vaccinatiegraad ter wereld, wat betreft het aantal toegediende vaccins per 100 mensen.

Solliciteren
Kandidaten die zich willen aanmelden om lid te worden van Emirates' cockpitpersoneel, cabinepersoneel, luchthavenserviceteam en andere functies, kunnen meer informatie vinden op www.emiratesgroupcareers.com. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates op zoek naar 6.000 nieuwe medewerkers