Emirates SkyCargo benoemt Paul Berntsen tot Cargo Manager Nederland

20 July 2021


Amsterdam is de op twee na grootste luchthaven in het netwerk van Emirates SkyCargo voor vrachtactiviteiten. Momenteel handelt de luchtvrachtmaatschappij wekelijks 25 vrachtvluchten en 7 passagiersvluchten met vracht af op Schiphol Airport. De luchthaven fungeert ook als knooppunt voor vrachtvliegtuigen in Noord-Europa.

30 jaar ervaring in de vrachtindustrie
Berntsen trad in 2016 in dienst bij Emirates SkyCargo als Global Accounts Manager Europa, waar hij met succes de commerciële activiteiten en strategische initiatieven van de luchtvrachtmaatschappij in Europa beheerde. Berntsen brengt meer dan 30 jaar ervaring in de vrachtindustrie met zich mee. Tijdens zijn carrière heeft Berntsen senior managementfuncties bekleed bij Centurion Air Cargo Inc., Martinair Cargo, KLM-Martinair en China Airlines Cargo. 

Cargo Operaties in Nederland
Nederland is een belangrijke vrachtmarkt voor Emirates. De vervoerder begon in 2010 met vrachtdiensten op de markt en Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke toegangspoort voor het vervoer van verschillende goederen, waaronder beperkt houdbare producten en farmaceutica.

Als een van 's werelds grootste landbouwproducenten, exporteert Nederland groenten, fruit, vlees en zuivelproducten met een waarde van meer dan 65 miljard euro per jaar. Emirates SkyCargo is een belangrijke facilitator van deze handel in beperkt houdbare voedselproducten vanuit Nederland naar markten in het Midden-Oosten.

Emirates SkyCargo biedt ook ultramoderne farmaceutische transportoplossingen in samenwerking met dnata vanaf de luchthaven in Amsterdam. Farmaceutische vracht vormt bijna 15% van het totale vrachtvolume op de markt voor Emirates SkyCargo. Tijdens de Covid-19 pandemie bleef Emirates SkyCargo speciale vrachtvluchten uitvoeren naar Amsterdam en Maastricht voor het vervoer van essentiële benodigdheden en het faciliteren van handel.   

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo benoemt Paul Berntsen tot Cargo Manager Nederland