Emirates SkyCargo breidt capaciteit uit met levering van nieuw vracht

30 May 2022


Emirates SkyCargo heeft dit weekend een nieuwe Boeing 777F in ontvangst genomen. Met deze nieuwste aanwinst komt de vloot van speciale 777-vrachtvliegtuigen op 11 toestellen. Vanaf Boeing's Paine Field in Seattle vertrok de A6-EFT naar Hong Kong om de eerste lading op te halen. Zaterdagochtend landde het vliegtuig op de nieuwe thuisbasis Dubai World Central, met een volle lading vracht bestaande uit elektronica, consumentengoederen en algemene vracht.

Verhoogde capaciteit
Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President van Emirates SkyCargo zei: "Ons nieuwste vrachtvliegtuig voegt nieuwe capaciteit toe aan onze activiteiten. Deze hebben tijdens de pandemie op volle toeren gedraaid om onze klanten te bedienen en de wereldwijde toeleveringsketens in beweging te houden. De levering van een tweede 777F staat gepland voor juni. En in 2023 beginnen we met een programma om vier passagiersvliegtuigen van het type 777 om te bouwen tot vrachtvliegtuigen. Alle omgebouwde vliegtuigen zullen tegen eind 2024 opnieuw worden geleverd.

"Deze investeringen weerspiegelen ons doel om onze klanten met de best mogelijke middelen te bedienen en om het vervoer van vitale goederen en handelsstromen via Dubai mogelijk te maken. Emirates SkyCargo zal de reis voortzetten als een van 's werelds grootste en beste luchtvrachtmaatschappijen. Dit doen we door te investeren in onze vloot, ons wereldwijde netwerk, technologie en logistieke infrastructuur in Dubai."

2,1 miljoen ton vracht
Emirates SkyCargo exploiteert momenteel vrachtdiensten naar 11 bestemmingen. Daarnaast biedt het partijen vrachtruimte in de buik van Emirates' passagiersvloot van meer dan 200 wide-body Boeing 777 en Airbus A380 toestellen. Deze vliegen naar meer dan 130 bestemmingen op zes continenten. Vorig jaar vervoerde Emirates SkyCargo meer dan 2,1 miljoen ton vracht.

Emirates SkyCargo biedt een scala aan oplossingen, ontworpen naar de unieke wensen van gevarieerde klanten. Of het nu gaat om bederfelijke vracht zoals voedingsmiddelen en bloemen; gecertificeerde cool-chain afhandeling voor farmaceutische producten; kostbaarheden en technologische items, auto's en industriële items, kampioenspaarden en huisdieren, post- en koerieritems, of algemene vracht, Emirates SkyCargo heeft de ervaring en mogelijkheden met gespecialiseerde oplossingen om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Emirates SkyCargo was de grootste afnemer van de Boeing 777-F en het vliegtuig vormt sinds 2009 het hart van de activiteiten van de maatschappij. Dankzij het bereik en het laadvermogen van het toestel kan tijd- en temperatuurgevoelige cargo snel en efficiënt van herkomst naar bestemming worden vervoerd.

Emirates SkyCargo breidt capaciteit uit met levering van nieuw vracht