Emirates SkyCargo breidt gekoelde infrastructuur in Dubai

8 June 2021


Vervoer van Covid-19 vaccins
De uitgebreide koelruimte biedt 2600 m2 extra temperatuur gecontroleerde omgeving (2-25 graden Celsius). De ruimte wordt gebruikt voor de opslag en afhandeling van vaccins en andere farmaceutische producten in de speciaal gebouwde faciliteit van Emirates SkyCargo. Hierdoor wordt de positie van de luchtvrachtmaatschappij als marktleider voor het luchtvervoer van farmaceutische producten versterkt. De nieuwe uitbreiding kan naar schatting 60-90 miljoen doses Covid-19 vaccins tegelijk bevatten en voldoet hiermee aan de groeiende vraag naar het vervoer van Covid-19 vaccins.

Emirates SkyCargo blijft een leidende rol vervullen in de internationale distributie van Covid-19 vaccins en heeft sinds eind 2020 meer dan 75 miljoen doses Covid-19 vaccins vervoerd op meer dan 250 vluchten naar meer dan 60 bestemmingen.

Veilige en snelle distributie
"Emirates SkyCargo is er trots op dat de maatschappij al meer dan 350 ton Covid-19 vaccins over de hele wereld heeft vervoerd. Hiermee heeft de bevolking die nog steeds zwaar wordt getroffen door de huidige pandemiegolf, de noodzakelijke steun gekregen. We kijken echter altijd vooruit en we verwachten dat de vraag naar het vervoer van vaccins naar ontwikkelingslanden in de tweede helft van het jaar zal toenemen. We hebben al een toename gezien van de hoeveelheden Covid-19 vaccins die de afgelopen weken zijn getransporteerd in lijn met de toegenomen productie. We verwachten de mijlpaal van 100 miljoen doses ruim voor het einde van deze maand te bereiken," zegt Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo.

"De afgelopen zes maanden zijn een waardevolle en wederzijdse leerervaring geweest voor Emirates SkyCargo, voor de farmaceutische fabrikanten en onze logistieke partners. We zijn in staat geweest om deze lessen toe te passen om het proces van vaccintransport sneller en efficiënter te maken, wat een waardevolle impuls geeft aan de volgende fase van Covid-19 vaccintransport, evenals voor andere temperatuurgevoelige farmaceutische producten in de toekomst", voegt Sultan toe.

Vervoer temperatuurgevoelige farmaceutische producten
Emirates SkyCargo was een van de eerste luchtvrachtvervoerders die in de vroege stadia van de pandemie uitgebreide voorbereidingen begon te treffen voor het vervoer van vaccins. In oktober 2020 kondigde de maatschappij de oprichting aan van een speciale GDP-gecertificeerde airside hub in Dubai voor het vervoer van Covid-19 vaccins. De maatschappij heeft meer dan 20.000 vierkante meter EU GDP-gecertificeerde gekoelde infrastructuur voor de opslag en afhandeling van Covid-19 vaccins in Dubai opgezet. Emirates SkyCargo heeft ook meer dan 50 koelwagens speciaal voor farmaceutische producten in de hub, ter bescherming van temperatuurgevoelige zendingen zoals vaccins tijdens het transitproces tussen het vliegtuig en de vrachtterminal.

Dubai Vaccine Logistics Alliance
In januari 2020 heeft Emirates SkyCargo de handen ineengeslagen met DP World, International Humanitarian City en Dubai Airports om de Dubai Vaccine Logistics Alliance te vormen, gericht op het snelle vervoer van Covid-19 vaccins via Dubai naar ontwikkelingslanden. Dit werd kort opgevolgd in februari 2020 met een MoU met UNICEF om het vervoer van de vaccins te versnellen onder het COVAX-initiatief.

Humanitaire luchtbrug
Naast de Covid-19 vaccins heeft Emirates SkyCargo op vluchten duizenden tonnen aan andere essentiële goederen vervoerd, waaronder genees- en beschermingsmiddelen. De maatschappij heeft onlangs een humanitaire luchtbrug opgezet om urgente benodigdheden naar India te vervoeren. In het kader van dit initiatief biedt de luchtvrachtmaatschappij alle beschikbare capaciteit op de vluchten van Dubai naar negen bestemmingen in India gratis aan NGO's aan voor het vervoer van medische- en hulpgoederen. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates SkyCargo breidt gekoelde infrastructuur in Dubai