Emirates SkyCargo breidt haar activiteiten in Nederland uit

De vrachtdivisie blijft een cruciale rol spelen

27 May 2020


Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, heeft haar activiteiten opgeschaald naar meer dan 20 wekelijkse vluchten naar Nederland. De luchtvrachtvervoerder zorgt er in deze kritieke tijd voor dat Nederland verbonden blijft met de wereld en maakt het vervoeren van essentiële goederen en medische benodigdheden mogelijk, door het inzetten van haar Boeing 777-F vrachttoestel en Boeing 777-300ER passagiersvliegtuig.

Sinds maart 2020 heeft Emirates SkyCargo haar activiteiten aangepast om wereldwijde handel mogelijk te blijven maken en te stimuleren. In de maand april heeft de luchtvrachtvervoerder meer dan 65 vrachtvluchten naar Amsterdam uitgevoerd, waarbij essentiële goederen en medische benodigdheden zoals geneesmiddelen, maar ook verse groenten, bloemen en machines werden vervoerd.

Ton Woorts, Emirates Cargo Manager in Nederland, zegt: “Emirates SkyCargo blijft in deze uitdagende tijd de globale wereldleider in de vrachtindustrie. Door haar activiteiten aan te passen en haar netwerk zo efficiënt mogelijk te benutten heeft de luchtvaartmaatschappij vitale handelsrelaties in Nederland onderhouden, welke de lokale economieën en bedrijven enorm hebben ondersteund. We blijven ons inzetten voor de markt met meer dan 20 wekelijkse vluchten naar Amsterdam Schiphol Airport en Maastricht Aachen Airport, waarbij we hulpgoederen en andere essentiële goederen vervoeren.”

Emirates SkyCargo voert momenteel vrachtvluchten uit vanuit haar hub in Dubai, naar meer dan 75 wereldwijde bestemmingen, verspreid over zes continenten. De luchtvrachtmaatschappij maakt gebruik van een vloot bestaande uit Boeing 777-F- en Boeing 777-300ER-vliegtuigen en is daarnaast begonnen met het laden van vracht in de cabines van haar Boeing 777-300ER-passagiersvliegtuig, wat voor extra vrachtcapaciteit zorgt. De uitbreiding maakt het mogelijk voor de luchtvrachtvervoerder om snel en efficiënt essentiële producten en andere goederen over de hele wereld te vervoeren.

Bezoek de Emirates SkyCargo website voor meer informatie over de vluchten en het netwerk van Emirates SkyCargo

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, zowel voor passagiers- als vrachtvluchten. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo breidt haar activiteiten in Nederland uit