Emirates SkyCargo breidt vrachtnetwerk uit naar 100 bestemmingen

6 July 2020


In de maand juli voert Emirates SkyCargo vrachtvluchten uit naar 100 bestemmingen, verspreid over zes continenten. Enkele van de nieuwe steden die aan het wereldwijde netwerk van de luchtvrachtvervoerder zijn toegevoegd, zijn Accra, Algiers, Athene, Fort Lauderdale, Glasgow, Larnaca, Los Angeles, Malé, Moskou (SVO), Phnom Penh, Rome, Santiago, Sialkot en Tunis.

Emirates SkyCargo breidt vrachtnetwerk uit naar 100 bestemmingen

Amsterdam, 6 juli 2020 – In de maand juli voert Emirates SkyCargo vrachtvluchten uit naar 100 bestemmingen, verspreid over zes continenten. Enkele van de nieuwe steden die aan het wereldwijde netwerk van de luchtvrachtvervoerder zijn toegevoegd, zijn Accra, Algiers, Athene, Fort Lauderdale, Glasgow, Larnaca, Los Angeles, Malé, Moskou (SVO), Phnom Penh, Rome, Santiago, Sialkot en Tunis.

Netwerkuitbreiding Emirates SkyCargo

De netwerkuitbreiding van Emirates SkyCargo is een reactie op de groeiende economische activiteiten en de vraag naar luchtvrachtcapaciteit van markten over de hele wereld. Door meerdere dagelijkse of wekelijkse vrachtvluchtfrequenties aan te bieden aan grote productie- en consumentenmarkten, helpt de luchtvrachtmaatschappij onder andere de levering van goederen die nodig zijn voor de bestrijding van de huidige pandemie te vergemakkelijken.

Naast lijndiensten verzorgt Emirates SkyCargo ook wekelijks een aantal speciale chartervluchten om een variëteit aan goederen te vervoeren, van persoonlijke beschermingsmiddelen en geneesmiddelen tot voedsel en buitenmaatse machines en componenten.

Vrachtoperaties met de Boeing 777-300ER

De vrachtdivisie van Emirates biedt een innovatief scala aan vrachtcapaciteitsopties voor bedrijven en exporteurs op haar moderne, wide-body vloot. Naast het laden van vracht in het ruim, heeft Emirates SkyCargo onlangs het laden van bepaalde vracht op de passagiersstoelen en in de opbergruimten van de passagierscabines in haar Boeing 777-300ER toestel geïntroduceerd. Onlangs heeft de luchtvaartmaatschappij ook tien Boeing 777-300ER vliegtuigen uit haar vloot aangepast door Economy Class stoelen in de passagierscabine te verwijderen om ruimte te maken voor extra vracht.

Bij alle operaties focust Emirates SkyCargo sterk op de mate van veiligheid. In samenwerking met haar partners, waaronder grondafhandelaars, heeft de vervoerder een aantal strikte richtlijnen opgesteld voor het laden van vracht in de cabines, die betrekking hebben op het type toegestane lading, evenals op de juiste verpakking en behandeling in overeenstemming met de IATA-richtlijnen.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo breidt vrachtnetwerk uit naar 100 bestemmingen