Emirates SkyCargo breidt wereldwijde netwerk uit naar 75 bestemmingen

14 May 2020


Emirates SkyCargo breidt haar netwerk uit met wekelijkse vrachtvluchten naar 75 bestemmingen verspreid over zes continenten. De uitbreiding maakt het mogelijk voor de luchtvrachtvervoerder om snel en efficiënt essentiële producten en andere noodzakelijke goederen over de hele wereld te vervoeren.

Zowel exporteurs als importeurs hebben profijt van de capaciteit van de wide-body vloot. Enkele van de bestemmingen die onlangs aan het Emirates SkyCargo netwerk zijn toegevoegd, zijn Colombo, Conakry, Dakar, Dhaka, Dublin, Khartoum, Kuala Lumpur, Perth en Quito.

Frequentie verhoogd

Daarnaast heeft Emirates SkyCargo ook de frequentie van vluchten naar verschillende belangrijke bestemmingen verhoogd, zoals Amsterdam, Beijing, Bengaluru, Brussel, Chennai, Chicago, Frankfurt, Hanoi, Johannesburg en Londen. Hierdoor hebben bedrijven meer keuze en flexibiliteit bij het laten vervoeren van hun vracht naar klanten en is er extra laadcapaciteit voor het vervoer van dringende en noodzakelijke goederen.

Emirates SkyCargo voert naast de geplande vluchtactiviteiten ook chartervluchten uit als reactie op vraag van klanten.

Sinds maart 2020 heeft Emirates SkyCargo wereldwijd een belangrijke rol gespeeld bij het vervoer van dringend noodzakelijke medische benodigdheden, waaronder geneesmiddelen, medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers en handschoenen. Maar ook elektronica zoals laptops en mobiele telefoons, belangrijk nu meer mensen over de hele wereld online werken en leren, en etenswaren zoals fruit, groenten, zeevruchten en vlees. De luchtvaartmaatschappij heeft in de maand april meer dan 2.500 vluchten uitgevoerd. Momenteel vervoert Emirates SkyCargo meer dan 100 vluchten per dag vanuit de hub in Dubai en vliegt de luchtvrachtmaatschappij 16-18 keer op Amsterdam Airport Schiphol.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo breidt wereldwijde netwerk uit naar 75 bestemmingen