Emirates SkyCargo gaat samenwerking aan met UNICEF

16 February 2021


Humanitarian Airfright Initiative
Het Humanitarian Airfreight Initiative onder leiding van UNICEF brengt een aantal partijen samen die gezamenlijk in staat zijn om essentiële voorraden te distribueren naar meer dan 100 markten ter ondersteuning van de COVAX Facility, de wereldwijde inspanning gericht op eerlijke toegang tot Covid-19 vaccins. Het UNICEF-initiatief zal ook fungeren als blauwdruk voor collectief wereldwijd partnerschap bij toekomstige gezondheids- en humanitaire crises.

Bekijk hier een video over Emirates’ deelname aan het initiatief.

Veilige en snelle distributie
Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo, zei: "Elke dag telt in de strijd tegen Covid-19 en hoe sneller bevolkingsgroepen toegang krijgen tot Covid-19 vaccins, hoe sneller ze de verspreiding van het virus kunnen afremmen en weer op eigen benen kunnen staan. Als wereldwijde speler die op meer dan 130 bestemmingen vliegt, heeft Emirates SkyCargo zich vanaf het begin ingezet in de strijd tegen de pandemie en we hebben een aantal initiatieven genomen om de distributie van Covid-19 vaccins via Dubai te versnellen, te beginnen met onze GDP-gecertificeerde airside hub. Door ons partnerschap met UNICEF zullen we nog een stap verder gaan om de snelle en veilige transport van Covid-19 vaccins naar gemeenschappen die het zwaarst getroffen zijn door de pandemie, te vergemakkelijken en te prioriteren."

Vervoer temperatuurgevoelige farmaceutische producten
Emirates SkyCargo is een marktleider in de luchtvrachtsector voor het vervoer van temperatuurgevoelige farmaceutische producten, waaronder vaccins. De vrachtmaatschappij beschikt over een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt over zes continenten, een moderne vloot van uitsluitend widebody vliegtuigen en een ultramoderne EU GDP-gecertificeerde infrastructuur op de hub in Dubai voor het veilige vervoer van geneesmiddelen en vaccins.

Met meer dan 15.000 vierkante meter opslagruimte voor vaccins kan Emirates SkyCargo grote hoeveelheden van het Covid-19 vaccin in Dubai opslaan en regelmatig kleinere hoeveelheden naar landen met een beperkte koelingsinfrastructuur transporteren, waardoor de behoefte aan grootschalige opslagoplossingen afneemt.

In januari 2021, onder de richtlijnen van Vice President en Prime Minister van de VAE, HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, sloeg Emirates SkyCargo al de handen ineen met drie andere in Dubai gevestigde entiteiten - DP World, International Humanitarian City en Dubai Airports - om een Covid-19 vaccin alliantie te vormen voor efficiënt transport van Covid-19 vaccins naar ontwikkelingslanden via Dubai.

Klik voor meer informatie over UNICEF's Humanitarian Airfreight Initiative hier.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo gaat samenwerking aan met UNICEF