Emirates SkyCargo optimaliseert vrachtcapaciteit op vluchten

6 May 2020


Met bijna 100 dagelijkse vrachtvluchten die worden uitgevoerd naar meer dan 65 steden verspreid over zes continenten, leidt Emirates SkyCargo in deze kritieke tijden de wereldwijde vrachtindustrie door essentiële goederen te leveren aan mensen over de hele wereld. De luchtvrachtmaatschappij exploiteert momenteel 11 Boeing 777 vrachtvliegtuigen en ongeveer 60 Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen voor cargo operaties. Emirates SkyCargo voert momenteel 16 tot 18 vluchten per week uit op Amsterdam Schiphol Airport.

Optimalisatie van cargo

In een poging om de vrachtactiviteiten en -capaciteit verder te optimaliseren, is Emirates SkyCargo gestart met het laden van bagagevakken en stoelen op vrachtvluchten uitgevoerd met de Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen. Deze stap is gemaakt als reactie op de groeiende vraag van klanten uit belangrijke markten. Door de cabines volledig te benutten creëert de luchtvrachtvervoerder tot 24 ton extra vrachtcapaciteit per vlucht.

Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo zei: "We hebben het laden van vracht in de cabines van onze Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen op een afgemeten manier benaderd. We hebben, na een volledige evaluatie, een gedetailleerde set richtlijnen en procedures uitgerold, waaronder strikte regels voor het soort lading dat in de cabine kan worden geladen.”

“We zullen de komende weken meer vluchten uitvoeren met vracht in zowel de buik als in de cabines van onze passagiersvliegtuigen. Daarnaast kijken we ook naar andere maatregelen, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van stoelen uit een aantal toestellen om op belangrijke handelsroutes hogere capaciteit te creëren,” aldus Sultan.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo optimaliseert vrachtcapaciteit op vluchten