Emirates SkyCargo transporteert al 5 jaar farmaceutische producten

28 September 2021


360-graden transportoplossing
Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo, zei: "Bij Emirates SkyCargo realiseerden we ons al heel vroeg dat onze klanten op zoek zijn naar steeds meer gespecialiseerde oplossingen voor hun vracht. Voornamelijk voor waardevolle en levensreddende medicijnen die worden vervoerd onder uitermate strikte voorwaarden. Na uitgebreid plannen en een aanzienlijke investeringen in onze infrastructuur, processen en mensen, hebben we in september 2016 onze 360-graden transportoplossing geïntroduceerd. Deze wordt ondersteund door een ultramoderne GDP gecertificeerde afhandelingsfaciliteit voor onze farmaceutische klanten in Dubai. De markt was overweldigend positief en we zijn erin geslaagd om het beeld dat Dubai in de zomer een te vermijden bestemming is voor farmaceutische vracht, snel om te vormen tot die van Dubai als een betrouwbaar knooppunt voor farmaceutische klanten. Door de jaren heen zijn we flink gegroeid en tot op heden hebben we meer dan 400 miljoen kilo (400.000 ton) aan farmaceutische producten vervoerd met Emirates Pharma."

De hub in Dubai
Emirates SkyCargo heeft meer dan 20.000 vierkante meter aan GDP gecertificeerde opslag- en afhandelingsruimtes in de hub in Dubai en verwerkt elke dag bijna 200.000 kilo (200 ton) farmaceutische producten, bestaande uit vaccins, biologische geneesmiddelen, medicijnen voor ziekten zoals kanker, diabetes en een reeks andere medische behandelingen. De farmaceutische activiteiten van Emirates SkyCargo in Dubai ondergingen een strenge evaluatie voor de naleving van de GDP-richtlijnen door Bureau Veritas, Duitsland, waaronder twee volledige certificeringscycli met meerdere certificerings- en toezichtaudits. Ook ondergingen ze met succes meerdere audits die zijn uitgevoerd door klanten en farmaceutische fabrikanten.

Cool Dolly’s
Emirates SkyCargo heeft een van 's werelds grootste vloot van Cool Dolly's die helpen de lading op een stabiele temperatuur tussen vliegtuig en terminal te houden. Bijna 50 van deze Cool Dolly's zijn bestemd voor farmaceutische vracht. De maatschappij werkt ook samen met een aantal gespecialiseerde containeraanbieders om klanten een betere keuze te bieden die aansluit bij hun verzendbehoeften.

Verbindingen opbouwen om geneesmiddelen te leveren
De oprichting van een knooppunt van wereldklasse voor geneesmiddelen in Dubai door Emirates SkyCargo heeft het snelle en veilige transport van farmaceutische producten van productielocaties naar eindbestemmingen mogelijk gemaakt. Door de jaren heen is de vervoerder in staat geweest om steeds grotere hoeveelheden farmaceutische vracht te verbinden tussen markten verspreid over zes continenten, waaronder India, Duitsland, België, Nederland, het VK, Rusland, de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Korea, Japan, de VAE, Saoedi-Arabië en Egypte. Bijna een derde van de totale farmaceutische vracht die jaarlijks met Emirates SkyCargo wordt geëxporteerd, is afkomstig uit India.

Nauwe samenwerkingen
Emirates SkyCargo heeft ook samengewerkt met grondafhandelaars op meer dan 35 toonaangevende luchthavens in de farmaceutische industrie om te zorgen voor hoge normen voor de verwerking van de producten, van vertrekhaven tot eindbestemming. In Chicago, een van de belangrijkste farmaceutische plekken in het Emirates SkyCargo netwerk, werkte de vervoerder nauw samen met de lokale grondafhandelaar aan de ontwikkeling van een GDP gecertificeerde farmaceutische faciliteit, verspreid over 1000 vierkante meter. Farmaceutische activiteiten in Kopenhagen – een ander belangrijk knooppunt – werden in 2019 ook verplaatst naar een speciale GDP gecertificeerde faciliteit.

Covid-19 pandemie
Tijdens de pandemie werd het voor Emirates SkyCargo nog belangrijker om de wereldwijde toeleveringsketen voor farmaceutische producten in stand te houden voor de behandeling van Covid-19 en andere ziekten. Door een toenemend aantal vrachtvluchten uit te voeren met passagiersvliegtuigen, bood Emirates SkyCargo continue connectiviteit voor het vervoer van dringend benodigde geneesmiddelen.

Al in augustus 2020 begon Emirates SkyCargo met de voorbereidingen om de hub geschikt te maken voor het transport van Covid-19 vaccins. Meer recentelijk breidde de vervoerder de koelruimte-infrastructuur uit met 94 palletposities in de EU GDP gecertificeerde speciale farmaceutische faciliteit op Dubai International Airport. De uitgebreide koelruimte zorgt voor extra capaciteit in een temperatuurgecontroleerde omgeving (2-25 graden Celsius), waardoor het equivalent van tussen de 60-90 miljoen extra doses Covid-19 vaccins op elk moment kan worden opgeslagen. Tussen oktober 2020 en september 2021 heeft Emirates SkyCargo via de hub in Dubai meer dan 250 miljoen doses Covid-19 vaccins naar meer dan 75 bestemmingen vervoerd.

Emirates India Humanitarian Airbridge
Als onderdeel van de Dubai Vaccine Logistics Alliance heeft Emirates SkyCargo de handen ineengeslagen met DP World, International Humanitarian City en Dubai Airports om expertise en krachten te bundelen om zo de verplaatsing van vaccins naar ontwikkelingslanden via Dubai te versnellen. De luchtvaartmaatschappij sloot ook een MoU met UNICEF om de distributie van Covid-19 vaccins te vergemakkelijken ter ondersteuning van de COVAX-faciliteit voor een gelijke distributie van vaccins. In mei 2021 heeft Emirates SkyCargo de Emirates India Humanitarian Airbridge opgezet en vrachtcapaciteit gedoneerd om essentiële benodigdheden, waaronder zuurstofcilinders, concentrators en noodtenten, gratis te vervoeren op vluchten van Dubai naar Indiase bestemmingen om de lokale gemeenschap te helpen de Covid-19 pandemie te bestrijden. 

Over Emirates SkyCargo
Emirates SkyCargo is de luchtvrachtdivisie van Emirates. Via zijn ultramoderne hub in Dubai vervoert Emirates SkyCargo vracht naar meer dan 140 bestemmingen in een wereldwijd netwerk dat zich uitstrekt over zes continenten. De luchtvrachtmaatschappij biedt klanten vrachtcapaciteit op haar moderne vloot van alle widebody Boeing 777 en Airbus A380 vliegtuigen. Voor meer informatie zie www.skycargo.com.

 

Emirates SkyCargo transporteert al 5 jaar farmaceutische producten