Emirates SkyCargo vervoerde al zo’n 59 miljoen doses van het Covid-19

28 April 2021


Internationale distributie
De luchtvrachtdivisie van Emirates, Emirates SkyCargo, heeft het voortouw genomen in de internationale luchtvrachtindustrie bij het vervoer van Covid-19 vaccins en andere essentiële farmaceutische benodigdheden en voedselvoorraden tijdens de pandemie. De maatschappij heeft ongeveer 59 miljoen doses van 6 verschillende soorten Covid-19 vaccins naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld vervoerd.

Fundamentele voorzieningen
Emirates SkyCargo heeft een speciale GDP-gecertificeerde faciliteit op de hub in Dubai die wordt gebruikt voor de opslag en het vervoer van Covid-19 vaccins vanaf de productielocaties naar bestemmingen in het Emirates netwerk dat zich uitstrekt over zes continenten. Met de moderne widebody vliegtuigen, innovatief materiaal zoals Cool Dollies en gespecialiseerde containers, is Emirates SkyCargo in staat geweest om veilig en snel ongeveer 5% van de totale Covid-19 vaccins te leveren die sinds oktober 2020 over de hele wereld zijn toegediend.

Veilige en snelle distributie
In januari 2021 heeft Emirates SkyCargo de handen ineengeslagen met DP World, Dubai Airports en International Humanitarian City om de Dubai Vaccine Logistics Alliance te vormen. De alliantiepartners werken samen om het vlotte transport van Covid-19 vaccins en andere medische benodigdheden, via Dubai naar ontwikkelingslanden te vergemakkelijken. In februari 2021 is Emirates SkyCargo ook een samenwerking gestart met UNICEF om het vervoer van Covid-19 vaccins te versnellen in het kader van de COVAX-faciliteit, gericht op een evenwichtige distributie onder bevolkingsgroepen wereldwijd.

Toonaangevende positie
Dubai en de VAE hebben tijdens de Covid-19 pandemie hun toonaangevende positie in het centrum van de wereldwijde logistiek en toeleveringsketens behouden. De VAE heeft ook snelle vooruitgang geboekt bij het vaccineren van hun burgers en inwoners, met meer dan 10 miljoen toegediende Covid-19 vaccins. Emirates heeft onlangs de speciale vlucht EK2021 uitgevoerd om de vooruitgang van de VAE op het gebied van vaccinatie te vieren.

Vervoer temperatuurgevoelige geneesmiddelen
Emirates SkyCargo is een wereldleider in het luchtvervoer van temperatuurgevoelige geneesmiddelen en vaccins. Meer dan 200 ton farmaceutische producten worden dagelijks vervoerd over de hele wereld door Emirates vliegtuigen en dragen zo bij aan het herstel van gemeenschappen over de hele wereld. Emirates SkyCargo heeft ook een gespecialiseerd product genaamd 'Emirates Pharma', voor het veilig en efficiënt vervoeren van temperatuurgevoelige farmaceutische producten. De luchtvrachtmaatschappij werkt daarnaast nauw samen met grondafhandelingspartners op meer dan 30 verschillende bestemmingen om de temperatuurbescherming van begin tot eind te verbeteren als onderdeel van haar pharma corridors programma.

*gegevens afkomstig van het project Our World in Data 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates SkyCargo vervoerde al zo’n 59 miljoen doses van het Covid-19