Emirates SkyCargo vervoert eerste lading Pfizer-BioNTech Covid-19

23 December 2020


Bekijk hier de video van de vaccins die in Dubai arriveren.

Gratis vervoer van Pfizer-BioNTech vaccins
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Group zei: “Emirates is er trots op de eerste batch Pfizer-vaccins voor Covid-19 naar de VAE te vervoeren voor de Dubai Health Authority. Onze gezondheidszorg heeft een cruciale rol gespeeld in elke stap in de strijd tegen Covid-19. Ik wil iedereen bedanken die het afgelopen jaar onafgebroken heeft gewerkt om de levens van de meest kwetsbaren tegen deze ziekte te beschermen. Als erkenning voor hun immense bijdrage aan het welzijn van iedereen in de VAE, was het een eer om deze vaccins gratis te vervoeren op onze vlucht."

Logistiek knooppunt
Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President Cargo, zei: “Bij Emirates SkyCargo dragen we ons steentje bij om de wereld te helpen bij de bestrijding van de Covid-19-pandemie. Dankzij het effectieve beheer van de pandemie door het leiderschap van Dubai, heeft de stad haar positie behouden als een wereldwijd logistiek knooppunt voor het verbinden van vitale vracht, waaronder medische benodigdheden, vaccins, voedsel en andere essentiële items. Emirates SkyCargo heeft 's werelds grootste airside-hub opgezet voor de distributie van Covid-19 vaccins en we staan klaar om niet alleen Dubai te ondersteunen, maar ook andere landen over de hele wereld."

Pharma Corridors-programma
Het is zeker niet de eerste keer dat Emirates SkyCargo vaccins en andere temperatuurgevoelige farmaceutische lading vervoert. De luchtvrachtmaatschappij heeft meer dan twee decennia ervaring in het vervoeren van farmaceutische producten aan boord van haar vliegtuigen en heeft geavanceerde EU GDP-gecertificeerde faciliteiten opgezet voor de opslag en afhandeling van farmaceutische vracht in Dubai. Emirates SkyCargo heeft ook een wereldwijd Pharma Corridors-programma opgezet dat samenwerkt met grondafhandelaars en lokale luchthavens voor verbeterde bescherming van de koelketen. Het huidige farmaceutische netwerk omvat meer dan 30 steden over de hele wereld, waaronder Brussel.

Distributie-hub voor Covid-19 vaccins
Recentelijk heeft Emirates SkyCargo 's werelds grootste speciale opslag- en distributie-hub voor Covid-19 vaccins in Dubai opgezet, met de capaciteit om naar schatting tot 10 miljoen doses van het vaccin op te slaan bij een temperatuur van 2 en 8 °C op elk willekeurig moment. Dankzij de geavanceerde infrastructuur, het uitgebreide netwerk en de moderne vloot, kan Emirates SkyCargo de Covid-19 vaccins snel en veilig vervoeren van productielocaties naar bestemmingen op zes continenten. Emirates SkyCargo is al begonnen met de distributie van Covid-19 vaccins van verschillende fabrikanten en regio's.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com 

 Emirates SkyCargo vervoert eerste lading Pfizer-BioNTech Covid-19