Emirates SkyCargo vliegt een bijzondere groep kampioenen naar Tokio

15 July 2021


Internationale paardentransport
De vrachtdivisie van Emirates voert in totaal acht chartervluchten uit om 247 paarden van Luik naar Tokio te brengen. Tot deze grote groep behoren ook een aantal paarden van Nederlandse ruiters. De eerste vlucht met 36 dressuurpaarden is al geland op de luchthaven Haneda in Tokio. De luchtvaartmaatschappij werkt voor deze charter samen met Peden Bloodstock, een toonaangevende internationale specialist in paardentransport.

Speciale procedures
Tijdens de vluchten worden de paarden comfortabel ondergebracht in speciaal ontworpen paardenboxen. Emirates SkyCargo vliegt 131 van deze paardenboxen in om alle paarden te vervoeren. Daarnaast vliegen er in totaal 59 paardenverzorgers mee op de vluchten om ervoor te zorgen dat de paarden goed worden verzorgd, gevoed en gedrenkt tijdens de reis van Luik naar Haneda met een korte tussenstop in Dubai. 

Jarenlange ervaring
Emirates heeft tientallen jaren ervaring in het vervoeren van paarden over zes continenten voor internationale sportevenementen. Emirates is ook titelsponsor van een aantal prestigieuze wereldwijde paardenraces en is sponsor van Godolphin, ’s werelds meest toonaangevende paardenrace team. Emirates beschikt over een vloot van moderne Boeing 777 vrachtvliegtuigen en een goed opgeleid team om ervoor te zorgen dat de paarden een comfortabele en stressvrije vluchtervaring hebben. Emirates SkyCargo voldoet aan de regelgeving van nationale en internationale autoriteiten voor het vervoer van levende dieren, waaronder de IATA Live Animals Regulations (LAR).

Voor meer details over het vervoer van de paarden kunt u terecht op het FEI media center.  

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates SkyCargo vliegt een bijzondere groep kampioenen naar Tokio