Emirates SkyCargo zet GDP-conforme luchtvrachthub in Dubai op

23 October 2020


Dubai als gateway voor Covid-19 vaccins
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates voorzitter en Chief Executive zei: "Dubai is ideaal gepositioneerd om te dienen als gateway en distributiepunt van Covid-19 vaccins voor de rest van de wereld. Dubai heeft de benodigde infrastructuur en logistieke verbindingen en een strategische geografische locatie waarbij meer dan twee derde van de wereldbevolking binnen een straal van 8 uur vliegen te bereiken is. Het opzetten van een speciale  airside hub voor Covid-19 vaccins is een belangrijk project dat ons netwerk, bereik en competenties benut om een positieve invloed te hebben op het leven van mensen over de hele wereld.”

10 miljoen injectieflacons
De vaccin hub van Emirates SkyCargo in het zuiden van Dubai zal de grootste speciale airside faciliteit ter wereld zijn voor Covid-19 vaccins. Dankzij de hub in Dubai kan de luchtvrachtmaatschappij vaccins binnenvliegen vanaf productielocaties over de hele wereld, zendingen opslaan en voorbereiden voor regionale en wereldwijde distributie. In totaal wordt geschat dat de faciliteit op elk moment ongeveer 10 miljoen injectieflacons met een temperatuur van 2-8 graden Celsius kan bevatten.

Bekijk hier een video met meer informatie over de luchtvrachthub van Emirates Skycargo voor Covid-19 vaccins.

Vervoer temperatuurgevoelige geneesmiddelen
Sinds 2016 heeft de luchtvrachtmaatschappij aanzienlijk geïnvesteerd in de mogelijkheden rondom het vervoer van temperatuurgevoelige geneesmiddelen. Dit omvatte de introductie van een gespecialiseerd product - Emirates Pharma - en de ontwikkeling van een speciale GDP-gecertificeerde 'fit for purpose' -infrastructuur voor apotheken, zowel in Dubai als op belangrijke plaatsen van herkomst en bestemming. Emirates SkyCargo heeft de afgelopen vier jaar meer dan een kwart miljoen ton aan farmaceutische vracht vervoerd.

Met haar moderne en efficiënte wide-body vliegtuigvloot en een netwerk dat momenteel meer dan 130 bestemmingen over zes continenten omvat, gecombineerd met de strategische geografische locatie van de hub in Dubai, zal Emirates SkyCargo in staat zijn om snel vaccinzendingen van productielocaties te verplaatsen naar vaccin-hubs en vervolgens naar de rest van de wereld.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates SkyCargo zet GDP-conforme luchtvrachthub in Dubai op