Emirates staat stil bij kinderen op World Children’s Day

20 November 2020


19 projecten in 12 landen
Sir Tim Clark, President Emirates Airline en voorzitter van de Emirates Airline Foundation, zei: "In de 18 jaar sinds de oprichting heeft de Foundation geholpen om de genereuze donaties van onze passagiers en medewerkers te kanaliseren naar projecten gericht op het verbeteren van het welzijn van hulpbehoevende kinderen.”

Clark voegt hieraan toe: "De Foundation ondersteunt momenteel 19 projecten in 12 landen over de hele wereld en we zouden graag nog meer doen. Kinderen zijn de collectieve hoop voor de toekomst van onze wereld en ze verdienen elke waardigheid en kans."

Enkele van de organisaties en projecten die door de stichting worden ondersteund, zijn onder meer: 

  • De Virlanie Foundation in de Filippijnen, die huisvesting en bescherming biedt aan 42 achtergestelde kinderen;
  • Singakwenza in Zuid-Afrika, dat zich inzet voor het opzetten van duurzame programma's voor jonge kinderen in economisch achtergestelde gemeenschappen. Vorig jaar zijn er meer dan 1.400 ouders, verzorgers en opvoeders opgeleid;
  • De Little Prince Nursery and School in Kenia, waarbij onderwijs wordt geboden aan meer dan 400 kansarme kinderen uit de sloppenwijken van Kibera;
  • De Italiaanse ngo Emergenza Sorrisi die vorig jaar medische vrijwilligers stuurde om levens veranderende plastische operaties uit te voeren voor meer dan 100 kinderen;
  • IMMPACT in India, dat via gemeenschapsgerichte leercentra onderwijs biedt aan 3.000 meisjes per jaar die afkomstig zijn uit kansarme gezinnen, meestal in plattelandsgebieden die weinig of geen toegang hebben tot scholen.

Bekijk de videoboodschap hier.

Over de Emirates Airline Foundation
De Emirates Airline Foundation is een liefdadigheidsorganisatie zonder winstoogmerk, bestaande uit vrijwillige medewerkers en vrienden van de Emirates Group, en wordt beheerd onder het beschermheerschap van HH Sheikh Ahmed bin Saaed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive van Emirates Airline and Group.

Door middel van partnerschappen met ngo's en gemeenschapsgroepen wil de stichting de levenskwaliteit van kinderen verbeteren, ongeacht geografische, politieke of religieuze grenzen. De projecten die door de Foundation worden ondersteund, bevinden zich voornamelijk op de bestemmingen van Emirates, waar de vrijwilligers van de luchtvaartmaatschappij kunnen deelnemen en toezicht kunnen houden op hun management. Om te doneren en voor meer informatie over de stichting en haar projecten, bezoek: www.emiratesairlinefoundation.org.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates staat stil bij kinderen op World Children’s Day