Emirates start tests met IATA Travel Pass om reizen tijdens Covid-19

15 April 2021


Vooruitstrevende positie
De proeven zijn een stap in de goede richting om reizen makkelijker te maken, doordat Covid-19 gerelateerde documentatie digitaal, veilig en efficiënt te beheren is tijdens de gehele reiservaring. In de toekomst kunnen passagiers ook vaccinatiecertificaten delen met autoriteiten en luchtvaartmaatschappijen om reizen te vergemakkelijken.

Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates, vertelt: "De mogelijkheid om de relevante Covid-19 gegevens van passagiers digitaal te verwerken biedt perspectief voor de toekomst. We zijn verheugd pioniers te zijn in dit proces en samen te werken met IATA om de app in het echt uit te proberen. Binnenkort zal Emirates ook andere initiatieven lanceren om onze reiservaring nog verder te verbeteren."

De proef wordt uitgevoerd op geselecteerde Emirates vluchten – van Dubai naar Barcelona en Londen Heathrow naar Dubai – en wordt binnenkort uitgebreid met andere routes. Passagiers die in aanmerking komen, ontvangen een persoonlijke uitnodiging om de app te downloaden en zich voor hun reis in te schrijven voor de digitale reispas.

Alle noodzakelijke informatie op één plek
De IATA Travel Pass app heeft een geïntegreerd register van reisvereisten zodat passagiers nauwkeurig informatie kunnen vinden over reis- en toegangsvereisten voor alle bestemmingen, ongeacht hun reisschema. Uiteindelijk zal de app ook uitgerust worden met een overzicht van laboratoria, waardoor het voor passagiers gemakkelijker wordt om testcentra en laboratoria op hun vertreklocatie te vinden die voldoen aan de eisen voor testen en vaccinatie van hun bestemming. IATA zal het wereldwijde register beheren en daarmee de veilige stroom van noodzakelijke informatie tussen alle belanghebbenden verzekeren en een gemakkelijke passagierservaring bieden.

Nieuwe initiatieven en flexibiliteit
Emirates streeft ernaar reizen veilig en gemakkelijk te maken met haar nieuwste initiatieven, waaronder de IATA Travel Pass-tests. Daarnaast bieden de nieuwste beleidsupdates passagiers nog meer flexibiliteit in het maken van hun reisplannen. Emirates heeft de meest genereuze geldigheid van tickets in de branche, waardoor reizigers de mogelijkheid en flexibiliteit hebben om hun ticket op elk moment tot 36 maanden vast te houden of te gebruiken. Emirates was ook de eerste luchtvaartmaatschappij die een wereldwijde multi-risk reisverzekering aanbood, inclusief Covid-19 dekking bij elke vlucht. Ook heeft de luchtvaartmaatschappij bij elke stap van de reis een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en medewerkers te waarborgen. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates start tests met IATA Travel Pass om reizen tijdens Covid-19