Emirates tekent MoU met Garuda Indonesia

8 November 2021


Uitbreiding frequent flyer programma
Naast het uitbreiden van het netwerk, waarbij reizen met één ticket mogelijk wordt gemaakt, onderzoeken Emirates en Garuda Indonesia ook de opties om samen te werken aan hun respectievelijke frequent flyer-programma's. Passagiers van beide luchtvaartmaatschappijen verdienen dan loyaliteitspunten en wisselen deze gemakkelijk in voor tickets, upgrades en andere exclusieve voordelen. Afhankelijk van de vereiste wettelijke goedkeuringen, treedt de codeshare-overeenkomst naar verwachting in werking vanaf januari 2022 en profiteren passagiers van boeking-, ticket- en reisvoordelen op 18 routes binnen het netwerk van beide luchtvaartmaatschappijen.

Efficiënte connectiviteit
Adnan Kazim, Chief Commercial Officer, Emirates over de samenwerking: “We zijn verheugd een codeshare-partnerschap aan te gaan met Garuda Indonesia om onze reizigers toegang te bieden tot extra bestemmingen in Indonesië. Dankzij deze samenwerking genieten passagiers van efficiënte connectiviteit naar acht binnenlandse bestemmingen vanaf en naar Dubai en op ons wereldwijde netwerk via Jakarta evenals drie bestemmingen via Denpasar. 

Indonesië is een belangrijke markt voor Emirates en onze samenwerking met Garuda Indonesia getuigt van de toewijding van Emirates om ons netwerk voortdurend te versterken en ons aanbod aan te vullen. Door het uitgebreide, gecombineerde netwerk van beide luchtvaartmaatschappijen bieden we onze passagiers een efficiëntere ervaring bij het inchecken, afgeven van de bagage en het boarden; allemaal met één enkel ticket. We kijken ernaar uit om met Garuda Indonesia samen te werken en de relatie te onderhouden om meer waardevolle voordelen te bieden aan onze passagiers en hun reiservaring te verbeteren.”

Ruimer aanbod in Indonesië
Irfan Setiaputra, President & CEO, Garuda Indonesia over de samenwerking: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Emirates aan te kondigen en daarmee passagiers nog meer toegang te bieden tot top reisbestemmingen in Indonesië, dankzij het binnenlandse netwerk van Garuda. Garuda passagiers profiteren ook van dit partnerschap, omdat het hen toegang geeft tot een breder scala aan bestemmingen die door Emirates worden bediend. Deze samenwerking komt op het juiste moment, aangezien verwacht wordt dat landen hun grenzen gaan heropenen voor internationale vluchten en hun reisbeperkingen zullen versoepelen. Het zal ook helpen om veel kansen te creëren voor de handels- en toeristische activiteiten van Indonesië", voegde hij eraan toe.

Nieuwe verbindingen
Dankzij de codeshare-overeenkomst vliegen Emirates reizigers gemakkelijk van en naar de luchthavens van Denpasar (DPS), Surabaya (SUB), Makassar (UPG), Balikpapan (BPN), Manado (MDC), Medan (MES), Padang (PDG) en Solo (SOC), op vluchten uitgevoerd door Garuda Indonesia van Jakarta (CGK), naar Dubai en verder met hetzelfde ticket. Bovendien komen er routes beschikbaar die Denpasar (DPS) rechtstreeks verbindt met Surabaya (SUB) en Makassar (UPG). 

Tickets worden online gekocht op de website van Emirates of via de lokale verkoopkantoren en reisbureaus van Emirates voor reizen vanaf 2 januari 2022. Garuda Indonesia voegt ook hun marketingcode toe aan vluchten op acht routes, uitgevoerd door Emirates, waaronder tussen Dubai en Jakarta (CGK), Denpasar (DPS), Bahrein (BAH), Moskou (DME), Johannesburg (JNB), Caïro (CAI) Londen (LHR) en Manchester (MAN).

Emirates codeshare-netwerk
Emirates heeft momenteel codeshare-samenwerkingsovereenkomsten met 21 luchtvaartpartners en twee spoorwegmaatschappijen over de hele wereld. Daarnaast heeft Emirates ook interline samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 115 luchtvaartmaatschappijen en spoorwegmaatschappijen. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates tekent MoU met Garuda Indonesia