Emirates test binnenkort als een van de eerste de IATA Travel Pass

19 January 2021


Digitaal paspoort
Met de IATA Travel Pass kunnen Emirates passagiers een ‘digitaal paspoort’ aanmaken om te verifiëren dat hun pre-reistest of vaccinatie voldoet aan de vereisten van de bestemming. Daarnaast kunnen passagiers de test- en vaccinatiecertificaten delen met autoriteiten en luchtvaartmaatschappijen om het reizen te vergemakkelijken. De nieuwe app stelt reizigers ook in staat om alle reisdocumenten digitaal en efficiënt te beheren gedurende de hele reiservaring.

Automatisch inchecksysteem
Voorafgaand aan een volledige uitrol, implementeert Emirates fase 1 in Dubai voor de validatie van Covid-19 PCR-tests voor vertrek. In deze eerste fase, die naar verwachting in april zal beginnen, kunnen Emirates passagiers die vanuit Dubai reizen, hun Covid-19 teststatus rechtstreeks met de luchtvaartmaatschappij delen via de app. Dit kan zelfs voordat reizigers de luchthaven bereiken, de app vult vervolgens zelf automatisch de details van het inchecksysteem in.

Innovatieve oplossing
Adel Al Redha Emirates' Chief Operating Officer zei: "Hoewel internationaal reizen nog steeds even veilig is, zijn er met de huidige wereldwijde pandemie nieuwe protocollen en reisbehoeften bij gekomen. We hebben samen met IATA gewerkt aan deze innovatieve oplossing om de informatie die landen en overheden nodig hebben te vereenvoudigen en digitaal door te sturen naar onze luchtvaartsystemen, op een veilige en efficiënte manier. We zijn er trots op dat we een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn die met dit initiatief aan de slag gaan, dat een verbeterde reizigerservaring zal opleveren en de reisbehoeften van onze passagiers zal vergemakkelijken.

Uitbreiding van de IATA Travel Pass
Nick Careen, IATA Senior Vice President voor Airport, Passenger, Cargo en Security zei: "We zijn er trots op dat we samenwerken met Emirates om de IATA Travel Pass beschikbaar te maken in het Midden-Oosten. Met haar wereldwijde reizigersbestand en netwerkverkeer, zal Emirates als partner ook waardevolle input en feedback leveren om het IATA Travel Pass programma te verbeteren. Dit is de eerste stap om het internationale reizen tijdens de pandemie zo gemakkelijk mogelijk te maken, waardoor mensen het vertrouwen krijgen dat ze voldoen aan alle Covid-19 toelatingseisen van overheden. Naarmate de grenzen weer opengaan, zal de IATA Travel Pass verder worden uitgebreid met meer mogelijkheden om te voldoen aan alle eisen die overheden stellen aan tests of vaccinatieverificaties en zullen Emirates passagiers tot de eersten behoren die over deze diensten beschikken".

Reis- en toegangsvereisten op de bestemming
Binnen de IATA Travel Pass app stelt het geïntegreerde register van reisvereisten passagiers ook in staat nauwkeurige informatie te vinden over reis- en toegangsvereisten voor alle bestemmingen, ongeacht waar ze vandaan reizen. Ook zal de app een register van test- en uiteindelijk vaccinatiecentra bevatten, waardoor het voor passagiers gemakkelijker wordt om testcentra en laboratoria te vinden op hun vertreklocatie die voldoen aan de normen voor test- en vaccinatievereisten van hun bestemming.

Testresultaten en vaccinatiecertificaten
Het platform stelt geautoriseerde laboratoria en testcentra ook in staat om op een veilige manier testresultaten of vaccinatiecertificaten naar passagiers te sturen. Het wereldwijde register, beheerd door IATA, zal de veilige stroom van noodzakelijke informatie tussen alle belanghebbenden beheren en een efficiënte passagierservaring bieden.

Contactloze luchthavenervaring
Emirates streeft naar een efficiënte reiservaring voor haar passagiers. In de afgelopen maanden heeft de luchtvaartmaatschappij een slimme contactloze luchthavenervaring geïntroduceerd door middel van een geïntegreerd biometrisch pad en andere diensten, waaronder self-check-in en bagage-afgiftekiosken op Dubai International Airport.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 Emirates test binnenkort als een van de eerste de IATA Travel Pass