Emirates verbetert connectiviteit in heel Europa

24 August 2021


Verdere uitbreiding in het VK met herstart van Newcastle route
In het Verenigd Koninkrijk gaat Emirates door met het opvoeren van de activiteiten en zal vanaf 15 oktober vluchten naar Newcastle Airport (NCL) hervatten, met vier wekelijkse vluchten naar het noordoosten van Engeland, allemaal uitgevoerd door de Boeing 777-300ER toestellen.

Tegen het einde van oktober biedt Emirates 77 wekelijkse vluchten naar het VK aan, waarmee de luchtvaartmaatschappij geleidelijk de activiteiten op een van de belangrijkste wereldwijde markten herstelt. De wekelijkse operaties in het VK omvatten een zesmaal daagse vlucht op Londen Heathrow met vijf A380-diensten; dubbele dagelijkse A380-vluchten naar Manchester, 10 wekelijkse vluchten naar Birmingham, dagelijkse vluchten naar Glasgow en vier wekelijkse vluchten naar Newcastle.

Eerder deze maand is de VAE op de ‘amber-list’  van het VK toegevoegd. Dat betekent dat reizigers die vanuit Dubai in het VK aankomen, niet langer in quarantaine hoeven te gaan.

Verhoogde frequenties naar Europese steden
Als reactie op de stijgende vraag van reizigers, heeft Emirates ook plannen naar voren gebracht om extra vluchten en capaciteit op te voeren naar meer dan 10 Europese steden, waaronder Birmingham, Barcelona, Brussel, Dublin, Hamburg, Londen, Lissabon, Madrid, München, Rome en Zürich. Veel van deze steden zullen worden bediend met dagelijkse vluchten of meer.

In Duitsland zal Emirates het voor zakenreizigers en vakantiegangers gemakkelijker maken om verbinding te maken met de populaire gateways door de frequenties uit te breiden naar dagelijkse vluchten in Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München, met in totaal 50 vluchten per week tegen 31 oktober. Vluchten tussen Düsseldorf en Dubai, evenals tussen Hamburg en Dubai, zullen ook worden geüpgraded naar de Emirates A380 om meer capaciteit tussen beide steden te bieden.

Buiten Europa
Emirates heeft ook de herstart van routes aangekondigd in andere delen van het wereldwijde netwerk, waaronder de hervatting van vluchten tussen Malé en Colombo vanaf 1 september ter ondersteuning van de toeristenindustrie van de Malediven en Sri Lanka. De laatste stelt zich ook weer open voor toerisme. Tegen midden oktober zal Emirates ook haar service tussen Malé en Dubai uitbreiden naar vier dagelijkse vluchten. Andere routes met verhoogde frequenties zijn Muscat met vier wekelijkse vluchten vanaf 28 augustus en Sao Paulo, dat vanaf 5 oktober met een dagelijkse vlucht te bereiken is.  

Terwijl internationale grenzen heropenen en reisbeperkingen versoepelen, blijft Emirates haar netwerk veilig en duurzaam uitbreiden. De luchtvaartmaatschappij heeft de passagiersdiensten naar meer dan 120 bestemmingen hervat en heeft bijna 90% van haar pre-pandemische netwerk hersteld. Emirates passagiers kunnen genieten van efficiënte verbindingen tussen Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific via Dubai.

Gezondheid en welzijn
Met de gezondheid en het welzijn van de passagiers als topprioriteit, heeft Emirates een uitgebreide set veiligheidsmaatregelen geïntroduceerd tijdens elke stap van de reis. De luchtvaartmaatschappij heeft onlangs ook contactloze technologie geïntroduceerd en de digitale verificatiemogelijkheden uitgebreid om de reizigers deze zomer nog meer mogelijkheden te bieden om gebruik te maken van de IATA Travel Pass.

Reisgarantie
Emirates blijft de sector leiden met innovatieve producten en diensten die inspelen op de behoeften van reizigers in een dynamische tijd. Zo heeft de luchtvaartmaatschappij initiatieven op het gebied van klantenservice verder uitgebreid met een nog genereuzer en flexibeler boekingsbeleid, een uitbreiding van de multi-risk verzekering en het ondersteunen van loyale reizigers bij het behoud van hun Skywards Miles en Tier status. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates verbetert connectiviteit in heel Europa