Emirates verduurzaamt crew-bussen in Dubai

1 October 2020


Een van de belangrijkste producenten van biobrandstof
De gecontracteerde serviceprovider van de luchtvaartmaatschappij, Al Wegdaniyah, heeft zich ertoe verbonden alle wegtransporten uit te voeren met biodiesel die wordt geleverd door Neutral Fuels. Dit is een van de belangrijkste producenten van biobrandstoffen in de VAE, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokaal geproduceerde bakolie als grondstof.

Efficiënt vervoer van cabinepersoneel
Emirates neemt alleen al in Dubai een vloot van bijna vier dozijn bussen in gebruik om het cabinepersoneel veilig tussen huis en werkplek te vervoeren, met een gemiddelde van 700.000 kilometer in een normale maand. Net als bij operaties in de lucht is ook de route- en planningsplanning voor het vervoer op de grond een belangrijk aspect om de efficiëntie van het vervoer te maximaliseren en de uitstoot te verminderen.

Alleen al door dit initiatief wordt jaarlijks naar schatting 75.000 kg kooldioxide bespaard en de luchtvaartmaatschappij blijft met haar andere transportleveranciers samenwerken om dit initiatief uit te breiden over de gehele transportvloot.

Energie gerelateerde duurzaamheidsdoelstellingen
Karl W. Feilder, CEO van Neutral Fuels, feliciteerde Emirates en Al Wegdaniyah met het initiatief en laat weten dat het in overeenstemming is met de energie gerelateerde duurzaamheidsdoelstellingen die de VAE heeft toegezegd te bereiken in 2050. Het gebruik van biobrandstof vermindert de uitstoot van broeikasgassen en andere vervuilende stoffen en de verandering kan gemakkelijk worden doorgevoerd omdat de overstap van fossiele brandstoffen naar biobrandstof geen aanpassing van dieselmotoren vereist. Het heeft een positief effect op motoren omdat de smerende eigenschappen ervan vroegtijdige slijtage en uitval helpen voorkomen. Daarnaast werkt het zelfs als een reinigingsmiddel in brandstofsystemen en verwijdert het slibafzetting, wat de efficiëntie verbetert en de onderhoudskosten verlaagt.

Emirates test momenteel ook het gebruik van elektrische bussen aan de luchtzijde op de internationale luchthaven van Dubai, om de bemanning tussen de terminal en het vliegtuig te vervoeren.

Investering in elektrische voertuigen
In de loop der jaren heeft de luchtvaartmaatschappij, waar mogelijk, geïnvesteerd in elektrische voertuigen voor haar operaties op de grond. Zo worden in het ultramoderne Emirates Engineering Center in Dubai – een complex van hangars, werkplaatsen, materiaalopslagplaatsen en kantoren – dagelijks meer dan 130 elektrische buggy's en 80 elektrische goederenbehandelingsvoertuigen, waaronder vorkheftrucks, gebruikt voor dagelijkse operaties.

Emirates zet zich in voor milieubewustzijn en richt haar voortdurende inspanningen op drie hoofdgebieden: emissiereductie, verantwoorde consumptie en het behoud van wilde dieren en habitats.

Het brandstofefficiëntieprogramma van Emirates
Emirates heeft een uitgebreid brandstofefficiëntieprogramma dat actief onderzoek doet naar manieren om onnodige brandstofverbranding en emissies te verminderen waar dat operationeel haalbaar is, of het nu in de lucht is of op de grond.

De exploitatie van moderne en brandstofefficiënte vliegtuigen staat vanaf het begin al centraal in het bedrijfsmodel van Emirates. Deze voortdurende investering van meerdere miljarden dollars is de grootste toewijding van Emirates - niet alleen voor het comfort van de passagiers, maar ook voor het verminderen van de impact op het milieu.

Ga voor meer informatie naar: https://www.emirates.com/english/about-us/our-planet/

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Emirates opereert 14 wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai met het iconische Emirates A380-vliegtuig en 5 wekelijkse vluchten met de befaamde Boeing-777. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates verduurzaamt crew-bussen in Dubai