Emirates verwelkomt de eerste van haar drie A380's

7 December 2020


Het vlaggenschip van Emirates
Sinds haar intrede in de Emirates vloot 12 jaar geleden, is de A380 het vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij en een favoriet van de reiziger geworden, mede door de ongeëvenaarde reiservaring die het toestel biedt. Kenmerkende elementen zoals de A380 Onboard Lounge en Shower Spa blijven dan ook populair. Onlangs heeft Emirates deze services weer hervat, om reizigers de zo geliefde A380-ervaring weer aan te kunnen bieden. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de aangescherpte hygiënemaatregelen vanwege de wereldwijde pandemie, waarbij prioriteit wordt gegeven aan het welzijn van passagiers.

Succesverhaal van de A380
Sir Tim Clark, President van Emirates Airline, zei: “De A380 is altijd al een succesverhaal voor Emirates geweest, dit komt tot uiting in de sterke interesse van reizigers in gebieden waar we het vliegtuig door de jaren heen hebben ingezet. De A380 heeft ons geholpen om efficiënt te voldoen aan de vraag van reizigers op luchthavens met beperkte slots en ook op hoofdroutes, ter ondersteuning van onze long-haul hubactiviteiten. Daar bovenop, hebben wij met de ruimte en technologie die dit toestel met zich meebrengt, nieuwe concepten aan boord kunnen introduceren die de vliegervaring ten goede hebben veranderd. We kijken ernaar uit om onze Premium Economy te introduceren, die de komende maanden haar debuut zal maken in een A380. De A380 zal het komende decennium ons vlaggenschip blijven en we zullen het toestel opnieuw inzetten op meer routes naarmate de vraag naar reizen toeneemt."

A380 netwerk
De A380 vliegt momenteel naar Caïro, Amman, Parijs, Londen, Guangzhou, Manchester en Moskou. Sinds kort zijn de diensten uitgebreid tot vier dagelijkse A380 vluchten naar London Heathrow en dagelijkse vluchten naar Moskou. De dubbeldekker bewijst ook haar veelzijdigheid door te worden ingezet als ‘mini-freighter’ op geselecteerde vrachtcharteroperaties om dringend benodigde vracht over het netwerk van Emirates te vervoeren.

Duurzame vliegtuigbrandstof
De leveringsvlucht van het nieuwste lid van de Emirates vloot werd aangedreven door een mix van conventionele vliegtuigbrandstof en duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Dit is de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij duurzame vliegtuigbrandstof gebruikt om een A380 mee te laten vliegen. De biobrandstof die voor de vlucht werd gebruikt, werd in Finland geproduceerd uit gebruikte bakolie.

Sir Tim Clark: “Duurzaamheid blijft hoog op onze agenda staan. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzame vliegtuigbrandstof op de voet en kijken uit naar een tijd waarin deze op schaal en tegen concurrerende prijzen kan worden geproduceerd. Onze nieuwste A380 leveringsvlucht werd gedeeltelijk aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof en dit is een positieve stap in de richting van het verminderen van onze totale uitstoot."

Ondersteuning van de SAF-industrie
Emirates blijft initiatieven steunen die bijdragen aan de ontwikkeling van de SAF-industrie en een bredere inzet van biobrandstoffen. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van de Steering Committee of the Clean Skies for Tomorrow coalition, opgericht door het World Economic Forum om de ontwikkeling van SAF te bevorderen. Emirates heeft ook een reeks webinars ondersteund over de toekomst van SAF in de VAE, georganiseerd door Khalifa University. Een derde van de transportbussen van Emirates crew in Dubai rijdt momenteel ook op biobrandstoffen.

Emirates maakt daarnaast gebruik van een uitgebreid brandstofefficiëntieprogramma dat een reeks initiatieven heeft geïmplementeerd, waaronder het werken met luchtvaartnavigatieproviders op 'flex tracks' of flexibele routes die het meest efficiënte vluchtplan voor elke vlucht creëert.

Emirates heeft ook een robuust brandstofmonitoringsysteem. Op de grond implementeert de luchtvaartmaatschappij waar mogelijk brandstofefficiënte praktijken, zoals het gebruik van energiezuinige toestellen en het uitschakelen van één of twee motoren tijdens het taxiën na de landing. Andere operationele initiatieven zijn onder meer het stationair draaien bij de landing, het verbeteren van de laadefficiëntie, gewichtsbeheer van vliegtuigen en de introductie van elektronische flightbags voor cockpit crew.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates verwelkomt de eerste van haar drie A380's