Emirates verwelkomt reizigers in Dubai

De Emiraat opent vanaf 7 juli de grenzen voor toeristen

22 June 2020


Emirates verwelkomt de nieuwste vliegprotocollen die het mogelijk maken voor VAE burgers, inwoners en toeristen om internationaal te reizen. Per 7 juli opent Dubai de grenzen voor zakenreizigers en vakantiegangers, met inachtneming de zorgvuldige maatregelen om de gezondheid en veiligheid van reizigers en inwoners te waarborgen.

Protocollen internationaal reizen

De protocollen voor reizen van en naar de luchthavens van Dubai werden aangekondigd onder de richtlijnen van de overheid van de VAE en belangrijke adviserende organisaties.*

HH Sheik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Emirates Chairman en Chief Executive, zegt: “Ik wil HH Sheik Mohammed bin Rashid en HH Skeikh Hamdan bin Mohammed bedanken voor hun nieuwste richtlijnen om het luchtverkeer te kunnen heropenen. Dubai toont bereidheid om de luchtvaart en economische activiteiten te hervatten na uitgebreide planning, evaluatie en voorbereiding. We zijn ervan overtuigd dat de veelomvattende maatregelen die in de lucht, op de grond en in de hele stad zijn doorgevoerd, ons in staat stellen de risico’s op verspreiding van infecties te beperken en het mogelijk maken op elk vereiste situatie effectief te reageren. Wij zijn van mening dat steden over de hele wereld beoordelingen uitvoeren en spoedig zullen volgen met het bijwerken van reguleringen rondom internationaal reizen.”

Netwerk uitbreiding

Hij vervolgt: “In de afgelopen weken heeft Emirates het netwerk geleidelijk uitgebreid door diensten aan te bieden naar een aantal bestemmingen, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben gekregen om via Dubai te reizen en wij tegelijkertijd de wereldwijde vraag naar luchtvrachtbewegingen konden voorzien. We blijven nauw samenwerken met alle belanghebbenden en internationale organisaties om het hoogste niveau van gezondheid en veiligheid te garanderen voor onze bemanning, onze reizigers en onze gemeenschappen. Momenteel verbindt Emirates Dubai met 40 steden en met de nieuwste richtlijnen hebben we de mogelijkheid om ons netwerk uit te breiden en extra bestemmingen aan te bieden die de komende dagen zullen worden aangekondigd. We kijken er naar uit om onze reizigers te verwelkomen en om meer steden opnieuw te verbinden via onze hub in Dubai.”

“De komende weken zullen op veel manieren een grote test zijn voor de hele luchtvaartindustrie. Bij Emirates zien we een positieve trend in het opbouwen van verkeer over ons netwerk in de afgelopen weken. We zijn klaar om onze reizigers te ontvangen.”

De luchtvaartmaatschappij lanceerde vandaag ook een campagne om de heropening van Dubai en de verwelkoming van internationale reizigers te delen met de rest van de wereld. Bekijk de video hier

Gezondheid en veiligheid voorop

Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Zo krijgen alle Emirates passagiers bij de check-in een gratis hygiënekit bestaande uit mondkapjes, handschoenen, antibacteriële doekjes en handontsmettingsmiddel. Meer informatie over deze maatregelen en de beschikbare services op elke vlucht is te vinden op: www.emirates.com/yoursafety.

Reisbeperkingen

Reizigers worden eraan herinnerd dat reisbeperkingen van kracht blijven en dat reizigers alleen op vluchten worden geaccepteerd als ze voldoen aan de vereisten toegangscriteria van het land van bestemming. Voor meer informatie zie: www.emirates.com/wherewefly.

Bezoekers aan Dubai moeten een internationale ziektekostenverzekering hebben die Covid-19 dekt gedurende hun verblijf. Voor meer informatie over toegangseisen voor internationale bezoekers aan Dubai, zie hier.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

* Protocollen werden aangekondigd onder richtlijnen van de Vice President en Premier van de VAE en heerser van Dubai, HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum en de Kroonprins van Dubai en voorzitter van de The Executive Councel, HH Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, en het hoge comité voor crisis- en rampenbeheer onder leiding van HH Skeikh Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Emirates verwelkomt reizigers in Dubai