Emirates voert eerste vlucht met passagiers tussen Amsterdam en Dubai

17 June 2020


Vanmiddag om omstreeks 13:15 uur is Emirates vlucht EK 147 geland op Amsterdam Schiphol Airport, met aan boord niet alleen cargo maar ook mensen. Het was de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij weer passagiers vervoerde tussen de VAE en Nederland sinds de uitbraak van de corona pandemie.

Drie wekelijkse vluchten vanaf Amsterdam

De luchtvaartmaatschappij zal volgens planning drie wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai uitvoeren met de Boeing 777-300ER. Zowel vracht wordt vervoerd als passagiers die naar huis vliegen of voor andere essentiële doeleinden reizen. Emirates passagiers kunnen via Dubai ook veilig en efficiënt vliegen naar andere bestemmingen uit het netwerk, waaronder een selectie aan bestemmingen in het Verre Oosten, Azië en Australië. Reisbeperkingen blijven in de meeste landen van kracht, passagiers worden er daarom aan herinnerd om de in- en uitstapvereisten te controleren voordat ze op reis gaan.

Emirates vlucht EK 148 vertrekt om 15:20 uur lokale tijd uit Amsterdam en komt om 23:59 uur lokale tijd aan in Dubai. De terugvlucht, EK 147, vertrekt om 08:05 uur uit Dubai en arriveert om 13:15 uur lokale tijd in Amsterdam.

Vluchten van en naar Amsterdam kunnen worden geboekt op www.emirates.com of via geselecteerde reisbureaus.

Veiligheids- en hygiënenormen

Met oog op de huidige pandemie, heeft Emirates een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Zo krijgen alle Emirates passagiers bij de check-in een gratis hygiënekit bestaande uit mondkapjes, handschoenen, antibacteriële doekjes en handontsmettingsmiddel.

Reizigers kunnen meer informatie over vluchten en de huidige services van Emirates vinden via deze link.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates voert eerste vlucht met passagiers tussen Amsterdam en Dubai