Emirates voert eerste vlucht uit met een volledig gevaccineerd team

22 February 2021


Vaccinatie van Emirates medewerkers
Zondagochtend werd de volledige luchthaven- en aan boord-ervaring van passagiers voor vlucht EK215, die om 8.30 uur vanuit Dubai naar Los Angeles vertrok, op een veilige manier uitgevoerd. De medewerkers van de check-in, security, Business en First Class lounge en boarding gate alsmede de technici, piloten en het cabinepersoneel hebben er namelijk voor gekozen om zich te laten vaccineren. De vlucht werd ook ondersteund door volledig gevaccineerde teams van dnata en Emirates SkyCargo die onder andere hielpen bij de vracht en logistieke vereisten voor EK215.

De Emirates Group is een maand geleden begonnen met de uitvoering van de vaccinaties. Sindsdien hebben bijna 26.000, ofwel 44%, van het personeel beide doses van de vaccins van Pfizer-BioNTech of Sinopharm ontvangen.

Frontlinie van de luchtvaart
Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates Airline, zei: "Onze operationele medewerkers staan in de frontlinie van de luchtvaart, helpen mensen om te komen waar ze moeten zijn en transporteren essentiële goederen naar wereldwijde bevolkingen. Onze medewerkers beschermen met vaccinaties is belangrijk - voor hen, voor onze gemeenschap, voor het soepele verloop van onze operaties, en ook voor onze passagiers omdat het een extra beschermlaag vormt wanneer zij met Emirates reizen. We hebben vanuit collega’s vele positieve reacties ontvangen met een grote vraag naar het Covid-19 vaccin. Het aantal vaccinaties in het gehele bedrijf blijft dan ook toenemen."

Bijna 5.000 cabine- en cockpitpersoneelsleden hebben ervoor gekozen om beide doses van het Covid-19 vaccin te nemen. Daarnaast hebben nog eens duizenden werknemers van de Emirates Group in andere functies hun Covid-19 vaccin genomen via klinieken en vaccinatiecentra van de luchtvaartmaatschappij of in de VAE.

Uitkijken naar versoepeling
Al Redha voegt toe: "Aan het begin van de pandemie heeft Emirates strenge veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en medewerkers in alle fasen van de reis te waarborgen. Met de snelle vooruitgang van ons eigen vaccinatieprogramma zullen meer van onze vluchten binnenkort worden uitgevoerd met volledig gevaccineerde teams. We zijn er dan ook van overtuigd dat we, nu meer mensen worden gevaccineerd, in combinatie met de doeltreffende veiligheidsmaatregelen, allemaal kunnen uitkijken naar een versoepeling van de grensrichtlijnen voor veel landen.”

’s Werelds hoogste percentage Covid-19 vaccinaties
De VAE heeft momenteel een van 's werelds hoogste percentages Covid-19 vaccinaties toegediend aan burgers en inwoners. Tot nu toe heeft het land meer dan 5,4 miljoen doses van het Covid-19 vaccin toegediend, en Our World In Data, een onderzoekwebsite van de universiteit van Oxford, meldde onlangs dat het percentage van het land 55,27 doses per 100 mensen bedraagt, waarmee het momenteel op de eerste plaats staat in de wereldranglijst.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

Emirates voert eerste vlucht uit met een volledig gevaccineerd team