Emirates voert speciale vlucht uit om vaccinatie mijlpaal te vieren

30 March 2021


Succesvol vaccinatieprogramma
De eenmalige vlucht EK2021 is een unieke gebeurtenis die niet alleen het succes van het vaccinatieprogramma van de VAE viert, maar ook de vooruitstrevende rol van Emirates bij het vaccineren van hun werknemers, en dan in het bijzonder de piloten en het cabinepersoneel. De luchtvaart is en blijft een onvervangbare sector die mensen en steden met elkaar verbindt, belangrijke handelsstromen faciliteert en passagiersreizen mogelijk maakt. Dit alles brengt voor miljoenen mensen economische welvaart en vreugde met zich mee. Passagiers krijgen tijdens EK2021 de kans om het nieuwste A380-toestel van Emirates te bewonderen. Deze is voorzien van de gloednieuwe Premium Economy stoelen en vernieuwde cabine-interieurs in alle klassen.

Uitmuntende service en comfort
De Emirates A380 blijft een favoriet bij reizigers vanwege het ongeëvenaarde comfort en de ruime bewegingsruimte. Van het bekroonde ice inflight entertainmentsysteem en de iconische A380 Onboard Lounge service voor Business en First Class passagiers tot een volledige gastronomische maaltijd in alle klassen en het vriendelijke cabinepersoneel; passagiers maken de volledige Emirates ervaring mee aan boord van deze speciale vlucht. Passagiers die met EK2021 reizen, kunnen daarnaast al voor vertrek alle diensten en voorzieningen van Dubai International Airport op de grond ontdekken.

Veiligheid voorop
Reizigers krijgen verder de mogelijkheid om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veilig en aangenaam reizen uit te proberen. Hieronder valt onder andere de nieuwe biometrische en contactloze technologie die Emirates onlangs heeft geïmplementeerd in de check-in en boarding gates op de luchthaven van Dubai. In maart heeft Airbus daarnaast een app gelanceerd met de naam "Tripset". Deze applicatie verzamelt en verstrekt vlucht- en reisinformatie om het vertrouwen van passagiers in hun end-to-end reis te vergemakkelijken en te herstellen wanneer ze met het vliegtuig reizen tijdens de Covid-19 pandemie. Tripset maakt het voor passagiers mogelijk om op de hoogte te blijven van de laatste en meest relevante reisvoorwaarden, beperkingen en gezondheidsvoorschriften, zonder dat zij verschillende bronnen hoeven te raadplegen. 

Koploper op het gebied van vaccineren
De VAE is een van de wereldwijde koplopers op het gebied van toegediende vaccinaties voor burgers en residenten, en heeft vier Covid-19 vaccins gratis voor iedereen beschikbaar gesteld. Tot op heden zijn in de VAE meer dan 8 miljoen vaccinaties toegediend, waarmee meer dan de helft van de bevolking al is beschermd.

De Emirates Group heeft het nationale vaccinatieprogramma gesteund door Covid-19 vaccins gemakkelijk beschikbaar te stellen aan werknemers in de VAE op meerdere locaties binnen de gebouwen van het bedrijf. Tot nu toe hebben meer dan 35.000 werknemers van Emirates hun Covid-19 vaccin gekregen in een van de vaccinatiecentra van het bedrijf. Meer dan 85% van de piloten en het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij heeft zelfs al twee doses ontvangen.

Non-profit vlucht
Het volledige ingezamelde bedrag voor deze speciale vlucht EK2021 wordt gedoneerd aan de Emirates Airline Foundation, de non-profit liefdadigheidsorganisatie van de luchtvaartmaatschappij die projecten over de hele wereld ondersteunt die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van kansarme kinderen.

Ticketvoorwaarden
Tickets voor vlucht EK2021 zijn beschikbaar voor burgers en inwoners van de VAE die de periode van twee weken na hun tweede dosis van het Covid-19-vaccin hebben voltooid. Tickets kunnen worden gekocht bij het contact center van Emirates, de verkoopkantoren van Emirates in de VAE en bij lokale reisbureaus. De kosten zijn € 230 per persoon voor de Economy Class en € 460 voor Business Class. Voor meer informatie over de vlucht en de voorwaarden, zie deze website.

Zoals bij elke reguliere vlucht, worden reizigers voor EK2021 vanaf 3 uur voor vertrek met hun boardingpass bij de check-in verwacht. Zij moeten hun VAE-identiteitskaart of paspoort en inentingsbewijs meebrengen. Alle passagiers die met EK2021 reizen, zullen voor het vertrek gratis een sneltest op Covid-19 ondergaan. In overeenstemming met de voorzorgsmaatregelen moeten de passagiers de protocollen voor fysieke afstand in acht nemen en hun maskers tijdens de hele reis dragen.

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 158 bestemmingen in 84 landen op zes continenten, waaronder 15 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 271 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com 

 

Emirates voert speciale vlucht uit om vaccinatie mijlpaal te vieren