Emirates voert veiligheidsmaatregelen op

Aangepaste maatregelen voor werknemers en passagiers

21 April 2020


Emirates past de voorzorgsmaatregelen op de luchthaven en aan boord aan, om de veiligheid te waarborgen van haar werknemers en passagiers. Al het cabine- en grondpersoneel dat in direct contact komt met reizigers, zal vanaf heden een persoonlijke beschermingsuitrusting dragen. Deze uitrusting bestaat uit een beschermende wegwerpjas over het uniform, een masker dat het gezicht volledig bedekt, handschoenen en oogbescherming.

Op Dubai International Airport

Op Dubai International Airport zijn handschoenen en maskers verplicht voor alle reizigers en werknemers. Door middel van thermische scanners wordt de temperatuur van alle passagiers en medewerkers die de luchthaven binnenstappen gescand. Daarnaast zijn er door de gehele luchthaven heen fysieke indicatoren geplaatst om mensen te helpen de benodigde afstand te bewaren. Er zijn ook beschermende barrières geïnstalleerd bij elke incheckbalie om passagiers en werknemers extra veiligheid te bieden gedurende het inchecken.

Aan boord

Op Emirates vluchten worden stoelen vooraf toegewezen waarbij er lege stoelen zullen worden vrijgehouden tussen individuele passagiers of familiegroepen, met inachtneming van de fysieke afstand protocollen. Daarnaast zijn de inflight-diensten aangepast om gezondheids- en veiligheidsredenen. Eten en drinken wordt nog steeds aangeboden, maar nu in de vorm van bento-stijl pakketjes om het contact tussen cabinepersoneel en passagiers te minimaliseren. De pakketjes bevatten een persoonlijk aanbod aan sandwiches, dranken, snacks en desserts.

Verder, om het risico op verspreiding van het virus door aanraking zoveel mogelijk te verminderen, zijn tijdschriften en ander leesmateriaal tijdelijk niet beschikbaar. Handbagage wordt momenteel op vluchten niet geaccepteerd. Handbagage artikelen die in de cabine zijn toegestaan zijn beperkt tot laptops, handtassen, aktetassen of babyartikelen. Alle andere items moeten worden ingecheckt. Emirates voegt de toegestane kilo’s aan handbagage toe aan de incheckbagage van reizigers. Passagiers worden verplicht hun eigen maskers en handschoenen te dragen vanaf check-in op de luchthaven tot het verlaten van het vliegtuig.

Alle Emirates vliegtuigen ondergaan na elke reis uitgebreide reinigings- en desinfectieprocessen in Dubai.

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 

 Emirates voert veiligheidsmaatregelen op