Emirates voltooit terugbetalingsverzoeken aan reizigers

27 November 2020


Valideren en verwerken van restituties
Emirates heeft meer dan 130.000 vragen over terugbetalingen van reizigers en reisbureaupartners behandeld en statuswijzigingen aangebracht in bijna 4 miljoen vluchtcoupons.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline zei: "In de eerste maanden van 2020 heeft Covid-19 het reizen over de hele wereld enorm verstoord en dit heeft geleid tot een ongekende hoeveelheid restitutieverzoeken in de gehele luchtvaart- en reisindustrie, ook bij Emirates. Dit resulteerde in een lastige situatie voor vele luchtvaartmaatschappijen, vooral omdat zij ook te maken hadden met een financiële crisis door de drastisch verminderde operaties. Tijdens die moeilijke maanden zijn we de betrokkenheid met onze reizigers nooit uit het oog verloren."

“Dankzij de inspanningen van onze restitutie- en serviceteams, de steun en medewerking van onze partners en het begrip van onze reizigers, heeft Emirates nu de achterstand op het gebied van restituties weggewerkt. We hebben nog steeds grotere hoeveelheden aanvragen voor restituties en wijzigingsverzoeken voor vluchtcoupons in vergelijking met pre-pandemische tijden, maar we hebben nu de mogelijkheid om deze binnen een doorlooptijd van zeven dagen te behandelen."

Multi-risk reisverzekering
Begin deze week kondigde de luchtvaartmaatschappij aan, haar passagiers nog een primeur in de branche te zullen aanbieden: een multi-risk reisverzekering en Covid-19 dekking, zonder extra kosten, op alle tickets die op of vanaf 1 december 2020 worden aangeschaft. Naast de medische dekking voor Covid-19 biedt de multi-risk dekking van Emirates, net als bij andere multi-risk reisverzekeringen ook voorzieningen voor persoonlijke reisongevallen, wintersportdekking, verlies van persoonlijke bezittingen en reisonderbrekingen als gevolg van onverwachte sluiting van het luchtruim of aangepaste reisadviezen. Meer informatie hier.

Flexibiliteit en zekerheid
Het boekingsbeleid van Emirates biedt reizigers flexibiliteit en vertrouwen bij het plannen van hun reis. Reizigers die een Emirates-ticket kopen voor reizen op of voor 31 maart 2021, kunnen genieten van royale omboekingsvoorwaarden en -opties wanneer ze hun reisplannen moeten wijzigen. Reizigers hebben de mogelijkheid om hun reisdata te wijzigen of de geldigheid van hun ticket te verlengen met 2 jaar. Meer informatie hier.

Gezondheid en veiligheid
Emirates heeft bij elke stap van de reis van de reiziger een uitgebreid pakket maatregelen ingevoerd om de veiligheid van haar reizigers en medewerkers op de grond en in de lucht te garanderen, waaronder de distributie van gratis hygiënekits met maskers, handschoenen, handdoekjes en antibacteriële doekjes aan alle reizigerszijn. Voor meer informatie over deze maatregelen en de diensten die op elke vlucht beschikbaar zijn, gaat u naar: www.emirates.com/yoursafety. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates voltooit terugbetalingsverzoeken aan reizigers