Emirates werkt samen met kunstenaars voor een speciale editie Ramadan

6 April 2021


Samenwerking met getalenteerde kunstenaars
De kunstenaars uit Dubai hebben een handicap en staan in de VAE bekend als artiesten met doorzettingsvermogen, als erkenning voor hun prestaties op diverse gebieden. De ontwerpen zijn tot stand gekomen tijdens een samenwerkingssessie in een plaatselijk kunstatelier, die plaatsvond voordat de pandemie uitbrak. Tijdens de bijeenkomst hebben het team en de kunstenaars met elkaar gedeeld wat Ramadan voor hen betekent en dat heeft hen geïnspireerd tot de uiteindelijke ontwerpen. Bekijk de video hier.

De kunstenaars waren voorheen lid van een kunststudio genaamd Mawaheb from Beautiful People. Mawaheb betekent 'talent' in het Arabisch en was een in Dubai gevestigde kunststudio voor volwassenen met een beperking. De studio moest helaas de deuren sluiten na de gevolgen van de Covid-19 pandemie. De speciaal ontworpen boxen laten de creativiteit en het talent van vastberaden inwoners uit Dubai aan de wereld zien.

Ramadan service van Emirates
De Ramadan service van Emirates is al meer dan 20 jaar een begrip en illustreert de toewijding van de luchtvaartmaatschappij om passagiers een comfortabele reis te bieden gedurende de heilige maand, die naar verwachting begint op 13 april. Reizigers die aan boord hun vasten eindigen of op het punt staan te beginnen met vasten, krijgen de speciale editie boxen met een voedzame maaltijd aangeboden. Elke box bestaat uit een hoofdmaaltijd zoals kip, bloemkool en aubergine salade met tahini en mouhammara of een gebakken aardappel en ui salade met Marokkaanse kip en humus; sandwiches, Arabisch brood, dadels, laban en water. De iftar maaltijdboxen worden geserveerd als aanvulling op de gebruikelijke Emirates maaltijdservice aan boord en het menu zal wekelijks worden vernieuwd.

Deze speciale maaltijden zijn beschikbaar in alle cabineklassen op geselecteerde Emirates vluchten die samenvallen met iftar- of suhoor-tijden. Dit omvat vluchten van en naar de Golfregio en vluchten voor Umrah groepen die reizen naar Jeddah en Medina tijdens de maand van de Ramadan. Tijdens de heilige maand worden koude maaltijden geserveerd in plaats van warme maaltijden op alle vluchten naar Jeddah en Medina, inclusief Umrah dagvluchten.

De luchthavenlounges van Emirates in Dubai serveren tijdens de heilige maand Arabische koffie, dadels, zoetigheden en linzensoep. Reizigers die wachten om aan boord te gaan krijgen ook water en dadels aan de gate tijdens iftar en suhoor tijden. 

Extra opties op het entertainmentsysteem
Emirates' bekroonde in-flight entertainmentsysteem, ice, zal speciale religieuze programma's bevatten voor de Ramadan als onderdeel van de 4.500 kanalen van on-demand entertainment. Passagiers kunnen kiezen uit programma's als La Alahom Yaflahoon, een culturele en religieuze show gepresenteerd door Sheikh Abdullah Musa of La Yadbaro Ayatoh die dieper ingaat op enkele betekenissen uit de Koran, gepresenteerd door Dr Othman Al Khamis. Er zijn ook podcasts in het Arabisch te beluisteren, zoals Al San'a van Abdulla Hamdan bin Dalmook, dat licht werpt op het dagelijkse leven en de traditionele etiquette van de mensen in de VAE en Al Mtwassf - Deel 1, een verzameling spreekwoorden en gezegden die de wijsheid en geschiedenis van de voorvaderen van de VAE weerspiegelen. De Heilige Koran is ook beschikbaar op het entertainmentsysteem.

Eid-vieringen aan boord en op de grond
Ter gelegenheid van het einde van de heilige maand biedt Emirates van 13 tot en met 16 mei ook een speciaal Eid menu aan op vluchten van en naar de Golfregio. In First en Business Class kunnen passagiers traditionele gerechten uit het Midden-Oosten verwachten, zoals Mashwi Al Jider of Lam Kofta met saffraantomatensaus en zereshkrijst. Passagiers in Economy kunnen genieten van Aish Al Saraya of sagopudding gegarneerd met dadels.

Passagiers van Emirates kunnen met een gerust hart reizen dankzij de flexibele boekingsopties en de multi-risk reisverzekering van de luchtvaartmaatschappij, inclusief Covid-19 dekking op elke vlucht. Emirates heeft ook een uitgebreide selectie aan maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers te waarborgen.

Bezoek voor meer informatie ook de Covid-19 informatie hub. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Emirates werkt samen met kunstenaars voor een speciale editie Ramadan