Emirates zet vrouwen in de schijnwerpers

6 March 2017


Naar aanleiding van International Women’s Day op 8 maart aanstaande zet Emirates haar vrouwelijke werknemers extra in het zonnetje. Vrouwen vormen bijna 44% van het personeelsbestand van de luchtvaartmaatschappij en vormen al 31 jaar een onmisbaar onderdeel van het succesverhaal van Emirates.

Emirates heeft momenteel meer dan 29.000 vrouwen in dienst met ruim 150 verschillende nationaliteiten. Meer dan 18.000 vrouwen zijn in dienst als cabin crew, de overige vrouwelijke collega’s worden onder andere vertegenwoordigd in zowel technische, operationele en managementfuncties.

Van piloten tot vliegtuigingenieurs, vrachttoezichthouders en vluchtcoördinators
De vrouwelijke cockpitbemanning van Emirates bestaat uit 24 verschillende nationaliteiten met leeftijden tussen de 20 en 59 jaar oud, waaronder piloten in opleiding. Bij de technische afdeling van Emirates werken vrouwen als vliegtuigingenieur, monteur en technicus voor de reparatie en het onderhoud van de vliegtuigen. Ook zijn vrouwen werkzaam binnen uiteenlopende functies in de vluchtoperatie; onder andere als uitvoeringsmanagers, duty- en airportmanagers, turnaround- en vluchtcoördinators.

Voor meer informatie over Emirates, zie www.emirates.nl of volg @Emirates op Instagram & Twitter of via Facebook.

Emirates zet vrouwen in de schijnwerpers