Enorme piek in kampeerboekingen sinds Nederland weer rood kleurt

22 July 2021


Naar inschatting van Campspace zijn de meeste boekers Nederlanders die uiteindelijk het risico niet waard vinden om op reis te gaan naar het buitenland. Niet alleen vanwege de steeds veranderende maatregelen en gezondheidsrisico’s ter plekke, maar ook om mogelijke problemen bij het terugreizen naar huis te vermijden. 

Jonge gezinnen, last minute
Het zijn vooral de jonge gezinnen die voor de grote piek zorgen: van dit type klant noteert Campspace 141% meer boekingen vergeleken met het begin van deze maand. Het gaat in vrijwel alle gevallen om last minute vakanties: meer dan 75% van de klanten gaat binnen nu en twee weken op pad. 

Ook aanbod enorm gegroeid
Campspace groeit momenteel niet alleen hard qua boekingen maar ook wat betreft de aanbodzijde van kampeerplaatsen, glampings, tiny houses en boomhutten. Het aantal plekken is met meer dan 400% gegroeid vergeleken met de zomer van 2020. Aangezien hoge kwaliteit van het aanbod de pijler is onder het succes van Campspace, worden alle nieuwe verhuurders en accommodaties streng gecontroleerd. 

Campspace is blij dat zoveel nieuwe hosts kunnen voldoen aan de eisen die het boekingsplatform stelt en er zo aan bijdragen dat er voor Nederlandse vakantiegangers genoeg plekken zijn voor een fantastisch verblijf. Wie ook nog een goede kampeerplaats, glamping of andere kleinschalige accommodatie zoekt in Nederland, België of Duitsland is welkom op de site van Campspace.

Beschikbare last minute opties
Om alle last minute boekers te helpen heeft Campspace een aantal beschikbare plaatsen voor komende maand uitgelicht. Van kleinschalige campings midden in het groene hart tot luxe tipi’s en pipowagens in de omgeving van Tiel. Heerlijke avonden rond het kampvuur, midden in de natuur, van de gebaande paden. Het avontuur en de vrijheid is dichterbij dan je denkt.

 

 

Enorme piek in kampeerboekingen sinds Nederland weer rood kleurt