Ervaar Staten Island like a New Yorker met deze travel guide

19 July 2022


NYC & Company, New York City's officiële verkeersbureau heeft vandaag het vierde deel van de ‘Get local NYC’-campagne gelanceerd. Hierin wordt elke maand een van de stadsdelen van New York uitgelicht. Deze maand is dat het minder ontdekte Staten Island.

Let’s get local!

The Staten Island travel guide
Staten Island is het meest zuidelijke stadsdeel van New York en misschien wel het meest bekend vanwege de Staten Island Ferry. Deze gratis ferry vertrekt vanuit Manhattan en geeft je een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Naast de ferry heeft Staten Island nog veel meer te bieden. Het stadsdeel komt dan ook steeds meer in toeristische bloei. Je bezoekt Staten Island onder andere voor de historische bezienswaardigheden, schitterende natuur en stranden, maar ook om te shoppen! Genoeg reden dus om de boot op te stappen tijdens je bezoek aan New York.

Historische gebouwen en weelderig groen
"Staten Island is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan historische locaties, attracties, cultuur, en prachtige natuurgebieden. Of je nu wilt fietsen, vogels kijken of wilt ontspannen op een rustig strand, genieten van het buitenleven doe je hier zeker." zegt NYC & Company President en CEO Fred Dixon. "In Staten Island kun je in de voetsporen treden van Founding Father Ben Franklin en Central Park ontwerper Frederick Law Olmsted, of authentieke Sri Lankaanse gerechten proberen voor de lunch en Italiaanse pizza’s voor het diner. Van het Snug Harbor Cultural Center tot het nieuwe Empire Outlets winkelcentrum, Staten Island heeft voor alle bezoekers iets te bieden."

Er is dus genoeg te doen in Staten Island. Ben je op zoek naar de beste tips? Wij delen ze hier met je.

 • Hotels:
 • Staten Island heeft een aantal hotel opties waar elke reiziger wel blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan het Fairfield Inn & Suites, Hampton Inn & Suites en the Hilton Garden Inn. Deze laatste biedt gasten onder andere een club op het dakterras aan voor prachtig uitzicht op New York City. Op nycgo.com vind je alle hotelopties.
 • Restaurants en foodspots:
 • Wanneer je op Staten Island bent, kun je een bezoek aan Little Sri Lanka zeker niet overslaan. Twee eetgelegenheden hier zijn vooral heel populair en worden dan ook door veel bezoekers als favoriete foodspot van New York gezien. De eerste is Lakruwana, een schitterend, boeddhistisch ingericht restaurant. Het voelt meteen alsof je je in Azië begeeft wanneer je hier binnenloopt. Vooral het buffet in het weekend wordt door veel mensen bezocht. Het andere restaurant is New Asha. Hier zijn ze minder gericht op de aankleding van het restaurant. Alle focus gaat namelijk naar het eten, en dat is gegarandeerd verrukkelijk!
 • Heerlijk Italiaans dineren doe je bij Campania. Hier haal je de lekkerste steenoven pizza’s. Fun fact: Kim Kardashian, die zelf uit Staten Island komt, is hier wel eens gespot!
 • De avond sluit je af bij Egger’s Ice Cream Parlor. Deze beroemde keten heeft verschillende vestigingen, maar in Staten Island vind je de originele locatie, gevestigd op Port Richmond Avenue.
 • In Tottenville vind je de populairste bierbrouwerij van Staten Island, namelijk Killmeyer’s Old Bavaria Inn. Ook is er een elegant Italiaans restaurant genaamd Angelina’s Ristorante.
 • Activiteiten:
 • Staten Island is super groen. Hierdoor is het de perfecte plek voor een fiets- of wandeltocht. Je vindt hier bossen, nationale parken, meren en vijvers. Wanneer je hier van houdt, is een bezoek aan de Staten Island Greenbelt zeker een aanrader, hier komt alle natuur samen.
 • Naast groen, vind je op Staten Island ook zand en zee. Struin uren over een van de boulevards, of relax op het strand. Vanaf de North Shore Waterfront Esplanade heb je een uniek uitzicht op de skyline van Manhattan en op de Franklin D. Roosevelt Boardwalk kun je dan weer mooi fietsen. Vanaf deze boardwalk loop je zo een van de populairste stranden op, zoals South Beach en Midland Beach.
 • Wist je dat het enige outlet winkelcentrum van New York zich in Staten Island bevindt? In de Empire Outlets vind je allerlei bekende merken, van Nordstrom Rack tot H&M. Zeker de moeite waard voor de shopaholics dus.
 • Tottenville noemden we al eerder, maar dit gebied staat vooral bekend om zijn rijke geschiedenis. Hier kijk je je ogen uit tussen de historische huizen en andere gebouwen, waaronder The Conference House.
 • Een unieke plek op Staten Island is The Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden. Deze plek is in de 19e eeuw begonnen als een bejaardentehuis voor zeelieden. Vijf van deze gebouwen zijn bewaard gebleven en omgebouwd tot culturele plekken, zoals een concertzaal en het Staten Island Museum. Verder zijn er 14 thematuinen die leuk zijn om doorheen te struinen.
 • Ben je nog niet uitgekeken op de skyline van Manhattan? Dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan St. George. Je zal hier ongetwijfeld langskomen, aangezien vanaf hier de ferry’s ook vertrekken.

De wijken van Staten Island
Staten Island heeft meer dan 60 wijken en buurten, verdeeld over 155 vierkante kilometer. Er valt dus genoeg te ontdekken! Het stadsdeel is in vergelijking tot de andere stadsdelen, het meest een buitenwijk en heeft dan ook het minste aantal inwoners.

Naast eerder genoemde St. George, Little Sri Lanka en Tottenville, is Richmond Town ook zeker een bezoek waard. Deze wijk gaat 350 jaar terug in de geschiedenis en vertelt je het verhaal van Staten Island. Neem hier vooral een van de tours, waarbij je onder andere langs het oude gerechtsgebouw en de gevangenis komt.

Al met al is er dus heel wat te doen op Staten Island. Wil je nog meer tips? Kijk dan snel op nycgo.com/statenisland.

Ervaar Staten Island like a New Yorker met deze travel guide