Feeding the City Floriade Expo 2022

21 July 2022


Voedselproductie is actueler dan ooit en niet langer voorbehouden aan het platteland. Floriade presenteert oplossingen op het gebied van natuurinclusieve, experimentele land- en tuinbouw, stadstuinbouw, voeding, gezondheid en duurzame landbouw. Dit doen zij onder het subthema: Feeding the City. Het hoofdthema van Floriade is Growing Green Cities. In 2050 woont maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Floriade presenteert oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Belangrijker dan ooit om hierin te investeren!

Hieronder de leukste tips om alles over Feeding the City te weten te komen: 

Tip 1 Leer alles over jouw relatie tot de natuur 
Bezoek Utopia Island met een gids en wandel je langs het Weerwater en ontdek de wereld van onder andere kringlooplandbouw, landschapskunst en voedselbossen. Hier leer je alles over jouw relatie met de natuur. Voedselbossen zijn een eeuwenoude vorm van natuur inclusieve landbouw. De bossen gaan klimaatsverandering tegen, maken landbouw veerkrachtiger tegen klimaatextremen, en zijn van belang bij het herstel van biodiversiteit. De rondleiding met een gids duurt ongeveer een uur en start om 11.00u, 13.00u of 15.00u.
Locatie: Utopia Island

Tip 2 Lunch in het plant based restaurant van Food Forum
Food Forum is de plek waar je nieuwe en spannende voedselinnovaties ontdekt. En dat alles op een interactieve manier. Je maakt er ook kennis met Sharon de Miranda – bekend van het kookboek Colourful Food. Sharon zet zich in voor lokale en seizoensgebonden producten op de menukaart. Ze gebruikt graag veldbonen als vleesvervangers en weet hoe je knolselderij als bacon laat smaken!
Locatie: Food Forum

Tip 3 Leer hoe drones bijdragen aan permacultuur
Groenten, fruit, bloemen en planten maken ons leven gezonder, gelukkiger en duurzamer. Ze geven ons Green Love. In The Green House maak je een reis door de glastuinbouw: van zaadje of stekje tot groente en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten. Robots, drones, sensoren, in de kas worden de modernste technieken toegepast. Bij Technical Innovation Centre leer je hoe deze hypermoderne technieken er voor zorgen dat bloemen, planten, groenten en fruit nog duurzamer worden geteeld.
Locatie: The Green House

Tip 4 Stap in een luchtballon en leer over de voedseltuin van Europa - Flevoland
Bezoek paviljoen Food Forum op Floriade Expo 2022. Meters onder zeeniveau. In de tuin ijle, wuivende grassen en luchtige gipsbloemen. Met een vruchtbare bodem is Flevoland de voedseltuin van Europa en dé plek voor ons voedsel van de toekomst. Vanuit een luchtballon vlieg je virtueel over man-made land, meters onder de zeespiegel. Vang een glimp op van de zeeklei, de ongerepte natuur, het bruisende water en de kaarsrechte akkers. Vol lekkere piepers, sappige sojabonen en Nederlands Quinoa.
Locatie: Food Forum

Tip 5 Maak kennis met de proeftuin plantaardige eiwitten
In deze proeftuin werken ondernemers uit de gehele keten ‘van boer tot bord’ samen om innovaties te ontwikkelen, kansen te benutten en barrières te verminderen. Om hierdoor minder afhankelijk te worden van import van plantaardige gewassen van buiten de EU. In deze proeftuin telen paddenstoelen op 100% Flevolandse restromen en verse soja en veldbonen op Flevolandse bodem. 
Locatie : Food Forum

Feeding the City Floriade Expo 2022