Game on: 5 gave Airbnb’s voor de echte game liefhebbers

Duik in de wereld van je favoriete spellen in deze accommodaties

24 January 2019


Al jaren geven videogames spelers toegang tot de meest bijzondere, onontdekte werelden, allemaal vanuit hun eigen huis. Maar wat als je nu in deze werelden kunt overnachten? Speciaal voor de aankomende editie van Global Game Jam, die wereldwijd van 25 t/m 27 januari plaatsvindt, zijn hier 5 van de gaafste accommodaties voor game liefhebbers. Slaap in een Pac-Man kamer, dompel je onder in de wereld van Super Mario, of speel op een retro arcade machine. Let the games begin!

Morongo Valley, Californië, Verenigde Staten

Deze houten boerderij ligt midden in de woestijn en geeft je het echte wilde westen gevoel. Red Dead Redemption fans zullen zich hier helemaal thuis voelen, dromend over de Van der Linde gang. De accommodatie beschikt over een veranda en biedt toegang tot een exclusieve ‘saloon’ waar gasten kunnen poolen en ping pongen.

Clermont, Florida, Verenigde Staten

Echte gamers mogen dit huis in Florida zeker niet overslaan! De kamers zijn allemaal in het thema van een ander spel, denk bijvoorbeeld aan Scrabble, Monopoly of Pac-Man, inclusief een bed in de vorm van Pac-Man en het arcade spel. Een ander detail van het huis is de escape room. Vind jij je weg naar buiten?

Lissabon, Portugal

Super Mario is misschien wel een van de bekendste spelletjes wereldwijd. Niet zo gek ook dus dat deze Airbnb al door verschillende websites, waaronder Lonely Planet, getipt werd. De kamer, die volledig in Mario stijl is ingericht, is een waar paradijs voor gamers. Overdag het bruisende Lissabon ontdekken en ’s avonds een spelletje spelen op de Nintendo Wii U of Nintendo 3DS.

Dallas, Texas, Verenigde Staten

Reis terug in de tijd naar dit ruime 80’s appartement. Deze Airbnb accommodatie is volledige ingericht in een retro stijl, inclusief Ninja Turtles arcade game en een Nintendo met allerlei spellen. Het appartement is gevestigd in een van de meest bruisende wijken van Dallas, op loopafstand van de leukste koffiebarretjes en hippe restaurants.

Lafayette, Louisiana, Verenigde Staten

Dit is de kamer die iedereen als kind wilde hebben. Alle bekende pocket monsters op de muur en een arcade machine waar meer dan 500 games op gespeeld kunnen worden. Om het helemaal af te maken, kiezen gasten hier zelf een bedovertrek, in de stijl van Pokémon, Ninja Turtles of Minecraft.

Enthousiast geworden? Neem dan een kijkje op Airbnb.nl en wie weet kom je nog meer van dit soort unieke accommodaties tegen.

Game on: 5 gave Airbnb’s voor de echte game liefhebbers