Geef een culturele draai aan de vrijdagmiddagborrel

6 May 2020


Het einde van de week is alweer bijna aangebroken. Waar je normaal gesproken met je collega’s een biertje op kantoor drinkt of met elkaar het nabijgelegen café binnenloopt, kun je nu niet veel meer dan in je eentje vanaf de bank een borrel drinken… of toch wel? Ook vanuit je eigen woonkamer kun je een bijzondere VrijMiBo meemaken. Maak een Manhattan zoals de New Yorkers, pak uit met de mooiste wijnen net als Emirates dat doet of probeer eens een typisch drankje uit Japan. USP heeft de origineelste ideeën voor een onvergetelijke vrijdagmiddagborrel voor je op een rij gezet.

Net als op een cruisevakantie

Na een lange werkweek is het tijd voor een lekkere cocktail. Dit keer niet bereid door een barman bij de cocktailbar langs The Waterfront, de promenade, maar door jezelf! De tropische en fruitige cocktail, Rebellious Fish, is gemakkelijk zelf te maken en met deze cocktail maak je je collega’s zeker jaloers tijdens de digitale vrijdagmiddagborrel. Proost!

Fancy Manhattan

Staat New York City hoog op jouw must visit lijst? Bereid je volgende reis naar The Big Apple dan alvast voor door de prestigieuze Manhattan te drinken. De legende gaat dat dit drankje oorspronkelijk alleen beschikbaar was voor niemand minder dan celebrities, politici en de top van het uitgaanspubliek in de Manhattan Club, maar gelukkig hebben wij het recept weten te bemachtigen! Je maakt hem zo: mix 15 milliliter whisky met 150 milliliter zoete vermout in een cocktailglas en voeg daar 2 scheutjes Angostura bitters en ijsblokjes aan toe. Garneer met een kers of een twist van citroenschil. 

Word een wijnkenner met Emirates

Emirates serveert een aantal van de beste wijnen ter wereld aan boord. Oliver Dixon, Emirates’ senior wijnspecialist, legt op het Emirates Wine Channel op YouTube uit waarom deze zo bijzonder zijn. In verschillende tutorials komt de geschiedenis van een aantal van de meest exclusieve wijnen aan boord aan bod en hoe deze een culinaire reis kunnen beïnvloeden. Ideaal om te bekijken tijdens de volgende VrijMiBo met collega’s, vrienden of familie: Emirates verandert de standaard vrijdagmiddagborrel in een echte wijnproeverij.

Bier? Ja(pan)!

Niet zoveel zin om je volledig uit te sloven in de keuken of heb je überhaupt de voorkeur voor een lekker koud biertje? Niet getreurd, ook dan zijn er manieren om een glimp van het buitenland op te vangen tijdens de vrijdagmiddagborrel! Japan heeft veel verschillende typische biertjes die zeker het proberen waard zijn. Probeer vooral Asahi, Kirin of Sapporo. Maak het biertje open, schenk je glas vol en geniet zonder verdere poespas van de Japanse cultuur.

In Costa Ricaanse sferen

Je kunt tijdens de vrijdagmiddagborrel zorgen dat je jezelf helemaal in Costa Ricaanse sferen bevindt door de nationale drank van het land: Guaro. De likeur heeft haar naam te danken aan het woord ‘Aguadiente’ wat letterlijk ‘brandend water’ betekent. Maar laat je niet afschrikken, er zijn genoeg manieren om van Guaro te genieten. Enkele voorbeelden zijn puur, gekoeld met suiker en limoen, in punch of als cocktail, dan noemen we het drankje natuurlijk een Guaro sour.

Ambachtelijk gebrouwen in Pas-de-Calais

Ook dichtbij huis is genoeg inspiratie te vinden voor een culturele vrijdagmiddag borrel. Pas-de-Calais, een prachtig gebied gelegen in Noord-Frankrijk, is al sinds de middeleeuwen een streek van bierbrouwers en produceert tot op de dag van vandaag talrijke ambachtelijke bieren. In de omgeving van Lens wordt deze traditie springlevend gehouden bij onder meer Brasserie Castelain, al sinds 1926 in bezit van dezelfde familie. Hier komt het beroemde bier Ch’ti vandaan, dat zelfs een glansrol speelde in een populaire Franse film genaamd Bienvenue chez les Ch’tis.

Geef een culturele draai aan de vrijdagmiddagborrel