Gooi je excuses om binnen te blijven deze winter maar overboord!

Warme tips van YAYS voor een betoverend tripje in de donkere dagen

6 December 2022


De ouderwetse gezelligheid van het winterse Amsterdam
Het Amsterdam Light Festival van 1 december tot 22 januari is altijd een goede reden om Amsterdam te bezoeken. Maar op loop- en fietsafstand van je YAYS appartement en ver weg van de drukte zijn nog veel meer goede redenen om Amsterdam in de winter te gaan ontdekken. Ga kerstshoppen op de Funky Xmas Market in de Westergas op 18 december en trek je lelijkste kerstrui aan voor een toast met een glas Bad Santa in de Boom Chicago Christmas pop-up cocktailbar, of met een glühwein bij Café Helmers. Een kaasfondue bij Restaurant Smelt is een heerlijke afsluiter. Tenzij je nog energie hebt voor een spelletje back gammon of scrabble in cafe 2 Klaveren.  Wil je er na de feestdagen even op uit? Ga dan de kunstwerken van Gustav Klimt bewonderen in een magische setting in de Fabrique des Lumières en pluk op 21 januari een mooi boeket tulpen op de Dam op de Nationale Tulpendag. Als het winterweer meezit, neem je schaatsen mee voor een betoverende tocht op de Amsterdamse grachten en anders kun je terecht bij de Jaap Eden Schaatsbaan, want daar is altijd ijs.

De spectaculaire Haagse winterwereld
Ga je kerstshoppen op de Royal Christmas Fair? Knoop er een paar nachtjes aan vast in een appartement van YAYS Willemspark in het centrum van Den Haag. Want de YAYS Insiders hebben nog een paar verrassende tips voor je! Op 10 december gaan de surfing Santas bij surfschool en restaurant Hart Beach de zee in en ook jij kan meedoen, als je tenminste geen koudwatervrees hebt. En diezelfde middag en avond is het feest bij de buren van Aloha Surf tijdens Aloha´s Christmas Fair, denk aan glühwein, kampvuurtjes en unieke kerstinkopen. Ondertussen is het genieten van de prachtige ijssculpturen aan het Scheveningse strand. Neem de kids mee naar de sprookjesachtige Winterweken in Madurodam of naar de kerstparade in Winter Wonder Nieuw Kijkduin. Literatuurliefhebbers kunnen in januari en februari van de donkere avonden genieten tijdens het internationale litteratuurfestival Winternachten.

Ga je onze nieuwste aanwinst YAYS Antwerp Opera bezoeken? Zet deze winter top 5 alvast in je agenda:

  • 9 dec-8 jan: Winter in Antwerpen is een klassieker, maar je raakt er niet op uitgekeken. Het centrum is een groot winterparadijs met kerststallen, een schaatsbaan, lichtshows, verrassingsconcerten en winterbars. 
  • 13 dec: Ontsnap even uit de drukte van de stad en maak een bijzondere boottocht door het Albertkanaal naar Hasselt, langs sluizen, bruggen, dorpen en steden.
  • 17-18 dec: Winter@PAKT, in de pakhuizen en op de rooftops verkopen innovatieve stadsboeren en ambachtslieden hun producten en creaties op de Duveltjesmarkt.
  • 17-18 dec: In het Sportpaleis vindt het Gymgala plaats, waarin topturners een wervelende show opvoeren.
  • Tot 31 jan: in de eerste digitale kunstkoepel van Europa, de Artdome, word je door beeld en geluid letterlijk de werken van grote kunstenaars ingezogen.

Een instant kerstgevoel in Parijs
De miljoenen lichtjes op de gebouwen, op de pleinen en in de straten maken een verblijf in een YAYS appartement in Parijs een belevenis die je niet snel zult vergeten. Natuurlijk is kerstshoppen een must. Naast de beroemde kerstmarkt bij de Notre-Dame, vind je kerstmarkten door de hele stad. Snuif de kerstsfeer op bij La Magie de Noël in het mooie park Tuileries bij het Louvre. Ook de kerstmarkten op het plein bij het Hôtel de Ville en bij de Eiffeltoren, vlak bij je YAYS appartement, zijn sprookjesachtig mooi. Hou je van een leuke show en wat fun, maar wil je de tourist traps vermijden? In de Tennessee Bar kun je op 21 december een top karaokeavond hebben met je (nieuwe) vrienden en in de Coucou Comedy Club is het lachen geblazen met de Engelstalige standup comediens. 

Gooi je excuses om binnen te blijven deze winter maar overboord!