Griezelen in de 5 engste huizen op Airbnb

22 October 2018


De spannendste nacht van het jaar komt eraan: Halloween. Kinderen gaan langs de deuren voor trick or treat en jong & oud verkleedt zich in een griezelige outfit. In Nederland is Halloween nog opkomend, maar in Amerika wordt het al jaren groots gevierd. Speciaal voor iedereen die een keer een echte angstaanjagende nacht wil beleven, zet Airbnb 4 haunted houses op een rij. Of je nu gelooft in geesten of niet, de volgende huizen hebben stuk voor stuk een heel spannend verhaal. 

Captain Grant’s Room (Preston, CT, US)
William Grant bouwde dit Bed & Breakfast in 1754 voor zijn vrouw en kinderen. Vandaag de dag wordt één specifieke kamer in het gebouw opgemerkt door bezoekers – Adelaide’s Room. Gasten vertellen dat ze ’s nachts wakker werden en een vrouw in een koloniale jurk met twee kinderen zagen staan. Anderen hoorden vreemde klopgeluiden en voetstappen of zagen de tv ineens vanuit zichzelf aan gaan.

Castello dal Pazzo (Piedmont, IT)
In dit prachtige doch angstaanjagende kasteel in Italië ben je nooit alleen… De legende luidt dat hier een jong meisje genaamd Barbara dwaalt. Ze wacht al 500 jaar op haar geliefde Matteo. De hertog van Milaan, de vader van Barbera, beloofde zijn dochter aan een andere man maar Barbara en haar geliefde lieten zich niet stoppen. Ze smeden een plan om samen weg te rennen. Helaas werden ze ontdekt. Matteo werd verbannen en de hertog sloot Barbera op in de kasteeltoren waar ze langzaam wegkwijnde van pure wanhoop. Wanneer je in Castello dal Pazzo overnacht kun je s’ nachts nog het gejammer van de ‘Lady in Waiting’ horen. 

Victorian Gothic Castle (Ellicot City, MD, US)
Deze Airbnb werd in 1857 gebouwd en staat ook wel bekend als de Lilburn Mansion. Het was het huis van de succesvolle ondernemer Henry Hazelhurst. In 1923 werd het huis verwoest door een brand en toen de nieuwe eigenaar, John McGinnis, het wilde verbouwen gingen onbekende entiteiten hier niet mee akkoord. De Hazelhurst familie verloor een kind door ziekte en Henry overleed zelf in het huis. Gasten beweren dat de Hazelhursts nooit zijn vertrokken. Zo is er meermaals een spelend meisje gespot en zagen mensen de zware kroonluchter soms uit zichzelf bewegen.

Old Umbria Tower (Umbria, IT)
Deze toren behoorde tot een eeuwenoude stal op het platteland in het plaatsje Sanguineto. De plaats ontleent zijn naam aan de beroemde en bloedige slag tussen het Romeinse leger en het Carthaagse leger, geleid door Hannibal in 217 voor Christus. Het is een plek met een verontrustende historie midden in Toscane omringd door natuur… 

Vintage Estate (La Cañada Flintridge, CA, US)
Klop, klop. Wie is daar? In dit huis waarschijnlijk niemand… althans niet iemand die je kunt zien. De onzichtbare bewoner, Robert Moore, bouwde dit huis in 1929. Men gelooft dat tijdens de constructie, er elke dag andere bouwvakkers werden ingehuurd, zodat niemand de geheimen van de paranoïde Robert zou leren kennen. Uiteindelijk is Moore overleden in zijn slaapkamer, de dag voor Halloween, op 30 oktober, 1958. Men beweert dat zijn geest tot op de dag van vandaag door het huis dwaalt.

Griezelen in de 5 engste huizen op Airbnb