Groene accommodaties voor een verantwoord verblijf met Airbnb

6 September 2021


Overnacht midden in de natuur van Ransdorp
Gelegen in het Noord-Hollandse dorp Ransdorp, biedt de Tiny Inn een fantastisch panoramisch uitzicht over de Waterlanden. De woning is een veertig jaar oude schaftwagen, die is omgebouwd tot een zelfvoorzienend verblijf en wordt aangedreven door zonne-energie. Het verblijf is ideaal voor avonturiers en beschikt over een 'waterloos composttoilet', dat 50% minder water verbruikt. Gasten die hier verblijven genieten van het beste van twee werelden: ze ervaren de rust van de natuur terwijl ze op een steenworp afstand zijn van het bruisende Amsterdam. 

Spot herten vanuit je bed in Ermelo
De ecolodge is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van het prachtige Nederlandse platteland. Dit houten huisje heeft een uniek design en is volledig gemaakt van gerecyclede bouwmaterialen, waardoor het goed opgaat in de omgeving. Het verblijf, ook wel bekend als het 'Kluizenaarshuisje', heeft een multifunctioneel interieur, wat een ruimtelijk gevoel creëert. Met een beetje geluk kunnen gasten herten spotten vanuit hun bed. Andere leuke activiteiten zijn wandelen of mountainbiken door de Veluwse bossen in Ermelo. 

Ontdek een Unesco Werelderfgoed in Eesveen
Voor het ultieme weekend weg is het familielandgoed ‘Heerlijkheid de Eese’ een ideale plek om te verblijven. Op het landgoed staat de prachtig vormgegeven duurzame villa, die volledig van hout is gemaakt. Aan de voorzijde van het huis bevinden zich de prachtig authentieke stallen en een schuur en aan weerszijden van het pand hebben gasten uitzicht op de enorme tuin en het ruime terras. Met 800 hectare grond, van bos tot heide, kunnen gasten ’s nachts genieten van de spectaculaire sterrenhemel vanwege weinig lichtvervuiling. 

Verblijf in een traditionele Ger
Een Ger, ook wel Yurt genoemd, is een typische nomadentent, afkomstig uit Mongolië. Deze fijne tentstaat in Het Ganse Land en is volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Met zijn ronde vorm, handbeschilderde meubels en vrolijke kleuren is het een werkelijke eyecatcher. Naast de Ger staat een pipowagen waar gasten gebruik kunnen maken van de badkamer en keuken. Ook staat er 's ochtends een heerlijk ontbijt klaar, compleet met verse producten zoals zelfgemaakte jam en verse eieren van de kippen. ‘s Avonds kunnen gasten buiten genieten bij het kampvuur of zich binnen in de Ger opwarmen met de houtkachel. 

Geniet van eenvoud en comfort op Terschelling
Dit moderne onderkomen bevindt zich in het hart van het schiereiland Terschelling, namelijk in Midsland. De liefde van de architect voor de natuur komt echt tot uiting in het ontwerp van het chalet door het vele gebruik van duurzame materialen. Op het ruime terras kunnen gasten genieten van de lekkerste zelfgemaakte pizza's uit de pizzaoven. De ligging is fantastisch, want met een korte fietstocht kunnen gasten het strand bereiken. 

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco, en is sindsdien uitgegroeid tot 4 miljoen Hosts die meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in bijna elk land over de hele wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, die het voor gasten mogelijk maken om de wereld op een meer authentieke, verbonden manier te ervaren. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl. 

 

Groene accommodaties voor een verantwoord verblijf met Airbnb