Haal jouw favoriete vakantiebestemming in huis

20 April 2020


Deze tijd is perfect om reisinspiratie op te doen en om je favoriete vakantiebestemming in huis te halen. Voor het proeven van onbekende, exotische gerechten en het ontdekken van nieuwe culturen hoef je namelijk niet naar de andere kant van de wereld te reizen, dit kan ook vanuit huis! Met onderstaande activiteiten waan jij je op jouw favoriete vakantiebestemming, zonder ook maar één voet buiten de deur te hoeven zetten.

¡Hola Costa Rica!

Een nieuwe taal leren is iets wat op menig bucketlist staat, maar er om de een of andere reden vaak niet van komt. Dat is zonde, want een vreemde taal leren traint je geheugen, helpt bij het ontdekken van een nieuwe cultuur, en nog  belangrijker: zorgt ervoor dat je verstaanbaar bent in het land van jouw keuze! Met Spaans kun je je uit de voeten maken in verschillende Europese landen, maar ook in Midden- en Zuid-Amerika! Dus duik snel in de (Spaanse) boeken, download de populaire taal app van Duolingo en voor je het weet bestel jij straks in het Spaans een heerlijke gallo pinto met een vino tinto aan een van de prachtige Costa Ricaanse stranden.

Waan je in Japanse sferen

Japan is niet alleen het land van de heerlijke sushi en indrukwekkende natuur, maar ook van het grote aantal religies en bijbehorende architectuur. Japan kent tientallen miljoenen boeddhisten en dit geloof vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur. Via Airbnb Online Experiences kun je  mediteren met Japanse monniken. Perfect voor de momenten waarop je tot rust wilt komen of wanneer je behoefte hebt aan een nieuwe, bijzondere ervaring. Duik daarna de keuken in, waar jij dankzij deze tips leert hoe je zelf de allerlekkerste sushi maakt. Leuk, lekker én gezond!

Beleef New York vanuit de (virtuele) lucht

The City That Never Sleeps is nu ook virtueel te bezoeken! Via de website van YouVisit kun je in een helikopter stappen en vanaf daar over de hele stad vliegen. Ook kun je een tour krijgen door verschillende universiteiten, parken en typische New Yorkse appartementen. Hierdoor krijg je een goede indruk van wat deze wereldstad zoal te bieden heeft. Op zoek naar cultuur? Surf dan naar de website van Google Arts & Culture, waar je de collecties van onder andere MoMA en The Metropolitan Museum of Art kunt bewonderen.

Magisch Las Vegas

Las Vegas is het thuis van een groot aantal wereldberoemde goochelaars en illusionisten. Ook onze eigen Hans Klok is hier kind aan huis en geeft hier met grote regelmaat spectaculaire shows. Zeker een bezoek waard, maar tot dit weer mogelijk is kun je een online show bijwonen van een echte illusionist uit Engeland via Airbnb Online Experiences. Oefen vervolgens met de tips die tijdens de show met je gedeeld worden en wie weet stap jij in de voetsporen van de beroemde illusionist. Hiermee vermaak je niet alleen je familie of huisgenoten, maar ben je zelf ook een paar uur zoet!

Creëer je eigen spa

Grote kans dat je handen nu droger aanvoelen, omdat je vaker je handen met zeep wast en meer handgel gebruikt. Een manicure in de Mandara Spa van Norwegian Cruise Line kan dan ontzettend fijn zijn, maar je kan het ook gemakkelijk thuis doen met een warm handbadje, een voedende dagcrème en jouw favoriete nagellak. Even wat tijd voor jezelf nemen is nu ook extra fijn. Steek een geurkaars aan, zet een rustgevend muziekje op, breng een masker aan, voeg een paar druppels badolie toe en ga dit keer wél extra lang in bad. En… kijk voor een ontspannende massage je partner extra lief aan.

Over USP Marketing PR

USP Marketing PR is een onafhankelijk PR bureau gespecialiseerd in toerisme, hospitality en lifestyle. Het bureau is opgericht in 1994 en is gevestigd aan de Brouwersgracht in hartje Amsterdam. USP Marketing PR vertegenwoordigt wereldwijde brands zoals: Emirates Airline, NYC & Company, Essential Costa Rica, Las Vegas Convention and Visitors Authority, Tourism Authority of Thailand, Japan National Tourism Organization, The Africa Experience, Turkish Airlines, Norwegian Cruise Line & Taiwan Tourism Bureau.

Haal jouw favoriete vakantiebestemming in huis