Happy Beer day! WOW air viert 30 jaar legaal bier drinken in IJsland

WOWthirsty: 30% korting op vluchten geboekt op 1 maart

27 February 2019


IJsland staat bekend om het land met de bijzondere verhalen, mythen, denk aan de elfen en trollen, gewoontes maar ook de wetgeving is er anders. En wij hebben er weer eentje gevonden! Even een biertje ‘s avonds in de kroeg, op een zonnig terrasje of lekker bij het aanmoedigen van je favoriete voetbalclub. Heel normaal, toch? Niet in IJsland. Pas sinds 1 maart 1989 mag bier daar legaal gedronken worden, daarvoor stond het op de lijst van verboden middelen. Om te vieren dat IJslanders nu alweer dertig jaar lang onbezorgd van een biertje kunnen genieten, proost IJslandse lowcoster WOW air overmorgen, 1 maart met 30% korting op vliegtickets. Met de speciale code WOWTHIRSTY krijg je korting op alle WOW air tickets – dus ook die naar New York of Montreal – geboekt op deze feestelijke dag. En om het helemaal af te maken, drink je aan boord van je wel heel erg voordelige vlucht natuurlijk een lekker koud biertje!

 

Bier als boosdoener

Terwijl heel Europa zich tegoed deed aan flesjes, blikjes en glazen bier – en er in Duitsland de jaarlijkse bierfeesten plaatsvonden – ging er in IJsland geen druppel over de toonbank. Bier was een verboden drank. Alcohol werd er wel degelijk gedronken, daar had de overheid geen problemen mee. Bier was de boosdoener. De gedachte erachter? Bier was te gemakkelijk te drinken en als het vrij toegankelijk zou zijn was er geen houden aan. Het zou de IJslanders elke dag aanzetten tot drinken en daar was de overheid niet van gediend. Op 1 maart 1989 veranderde de wet en mochten ook IJslanders genieten van een biertje. En het liep niet eens uit de hand!

 

WOWTHIRSTY

In IJsland is het elk jaar feest op 1 maart. Deze grote bierdag wordt uitbundig gevierd en steeds populairder, ook bij het internationale publiek. Dit jaar krijgt het feest een gouden randje om 30 jaar legaal bier drinken in IJsland bruisend te gaan vieren! Ook WOW air, de luchtvaartmaatschappij met de grootste glimlach, viert deze mooie dag en trakteert alle vluchtboekers op een aantrekkelijke korting. Wie op 1 maart WOW air tickets boekt naar een bestemming naar keuze, krijgt met de code WOWTHIRSTY 30% korting. Dat betekent nog voordeliger vliegen met deze toch al zo voordelige airline. Bestemmingen vanuit Amsterdam zijn onder andere bruisend Boston, wereldstad New York en de Canadese topsteden Toronto en Montreal. Dus pak er vast een biertje bij, surf naar wowair.nl en boek je droomreis tegen de mooiste prijs!

Zie voor meer informatie en boekingen www.wowair.nl.

 

Over WOW air

WOW air is de lowcost trans-Atlantische airline van IJsland met de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij voert vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik vluchten uit naar twintig bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika. Sinds 1 juni 2015 vliegt WOW air twee keer per dag naar de luchthaven Schiphol en vanaf 2 juni 2017 ook dagelijks naar Brussel. In november 2018 heeft WOW air de CAPA award voor Low Cost Airline of the Year in ontvangst genomen. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland aanbieden. Volg WOW air via Facebook, Twitter, Instagram enYouTube.

Happy Beer day! WOW air viert 30 jaar legaal bier drinken in IJsland