Het huis van architect Antoni Gaudí staat voor één nacht op Airbnb

21 June 2021


Exclusieve toegang tot Casa Vicens
Gasten die hun boeking hebben veiliggesteld, worden begroet door hun Host Emili, een lid van het team dat onlangs Gaudí's eerste meesterwerk omtoverde tot een huismuseum. Emili zal zijn inzichten en geheimen van het recente restauratieproject delen tijdens een exclusieve rondleiding door het huis, dat algemeen wordt beschouwd als een van de eerste gebouwen van de Art Nouveau-beweging - een architectuurstijl die volledig brak met de normen van die periode. De deuren zullen gesloten zijn voor het publiek, waardoor gasten exclusieve toegang krijgen tijdens een verkenning van Casa Vicens en de kenmerkende mix van Moorse, neoklassieke en organische vormen. 

Een onvergetelijke nacht
“We zijn verheugd om gasten de kans te geven om dit huis te ervaren zoals Gaudí het heeft ontworpen - als een natuuroase. We zijn zeer toegewijd aan het behoud van het culturele erfgoed van Gaudí en het zal een groot genoegen zijn om de geheimen en rijke geschiedenis van het gebouw te delen met diegene die boekt”, aldus Emili, Casa Vicens Gaudí Host.

Na een diepe duik in de geschiedenis van het gebouw, worden gasten getrakteerd op een - op Gaudí geïnspireerd - Michelin-sterrenmenu in de eetkamer: een adembenemend juweel dat vol zit met unieke en nooit eerder vertoonde decoratieve accenten - de perfecte setting voor een intieme, maar onvergetelijke maaltijd. Het diner wordt gevolgd door een slaapmutsje in de luxe rookruimte. 

Hoogtepunten
Om de avond af te sluiten, trekken gasten zich terug in de master bedroom van de familie Vicens - nog een prachtig juweel dat door Gaudí in zijn kenmerkende stijl is gedecoreerd. Hoogtepunten van het verblijf zijn onder meer:

  • Een speciale welkomsttour met Host Emili, die deel uitmaakt van het team dat dit historische huis tot huismuseum heeft omgetoverd.
  • Ongekende toegang tot dit 19e-eeuwse zomerhuis, ontworpen door de enige echte Antoni Gaudí.
  • De kans om een door Gaudí geïnspireerd Michelin-sterrenmenu te proeven in een werkelijk unieke ruimte, gevolgd door een heerlijk slaapmutsje in de rookruimte.
  • Een volledig Mediterraan ontbijt in de luxe privé-stadstuin (inclusief de beste croissants van Barcelona!).

De boeking voor dit najaar opent op 12 juli 2021 om 16:00 uur voor een verblijf van één nacht voor een groep van twee gasten. Gasten krijgen de kans om een reservering aan te vragen op airbnb.com/gaudi.

Geïnteresseerde gasten moeten er rekening mee houden dat de huisregels strikt in overeenstemming zijn met de lokale Covid-19 richtlijnen en dat degenen die een reservering willen maken in hetzelfde huishouden moeten wonen om het risico te minimaliseren. Het huis zal worden schoongemaakt in overeenstemming met het aangescherpte schoonmaakprotocol van Airbnb. 

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco, en is sindsdien uitgegroeid tot 4 miljoen Hosts die meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in bijna elk land over de hele wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, die het voor gasten mogelijk maken om de wereld op een meer authentieke, verbonden manier te ervaren. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl. 

Het huis van architect Antoni Gaudí staat voor één nacht op Airbnb