Hoera! Logis Hotels bestaat 10 jaar

21 October 2021


Kleinschalig en gastvrij
De Logis hotel groep staat voor een persoonlijke service en uitstekende keuken. Er wordt gewerkt met lokale producten door gepassioneerde chefkoks. Hierdoor is een smaakvolle lunch of diner gegarandeerd! Uit een recente enquête blijkt dat gasten van Logis hotels vooral het persoonlijke en kleinschalige karakter van de familiehotels waarderen. De hoteliers blijken gastvrij en delen met trots hun kennis over de regio waar hun hotel zich bevindt. De dynamiek van de Logis hotels blijkt wel uit de vele events die ze organiseren. Denk aan pop-up diners en picknicks, maar ook het “happen en stappen” concept dat Logis Hotel Camperduin in Schoorl samen met hun restaurant Struin aanbiedt of Wild eten in de Achterhoek dat deze maand op het programma staat bij Logis hotels Forrest Hotel de Tuinkamer en De Gravin van Vorden. 

In Europa meer dan 50 nieuwe leden 
De Logis hotels groep trok in Europa 51 nieuwe leden aan in het afgelopen jaar. Meer dan ooit  voelden onafhankelijke hotels de behoefte om zich bij de groep aan te sluiten. Ook het loyaliteitsprogramma ETIK, waarbij de klant bij elk verblijf wordt beloond en bijdraagt aan de opbouw van een meer lokale en eerlijkere wereld trok vorig jaar 40.000 nieuwe leden. Hier blijkt wel uit dat gasten waarde hechten aan kleinschalige hotels en tegelijkertijd de lokale werkgelegenheid willen ondersteunen.
Voor digital nomads zette Logis dit jaar een samenwerking met Hop ’n Space op en creëerde zo flexibele werkplekken. Het concept is een succes en wordt daarom uitgebreid in de hotels in Europa en Nederland.  

Belang van duurzaamheid 
De Logis hotel groep wil de komende jaren de focus nog meer leggen op duurzame groei. 
“Vanaf 2023 willen we overal elektrische laadpalen aanbieden. Meer specifiek ondersteunen we alle Europese hotels die langs het parcours van de Tour de France liggen. We vinden het van groot belang dat zij zich kunnen uitrusten met de elektrische laadpalen en deelnemers aan de tour en andere gasten met elektrische voertuigen, kunnen verwelkomen, aldus Karim Soleilhavoup, CEO van Logis Hotels.” 

Over Logis Hotels
Logis Hotels is hét internationale samenwerkingsverband van onafhankelijke hotels en restaurants. In acht Europese landen telt de groep ruim 2.300 adressen, waar wordt geopereerd onder zes merknamen: Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style. Sommige leden staan al meer dan zeventig jaar garant voor authentieke reiservaringen. Allemaal bieden ze hun gasten de zekerheid van een hartelijke en goed verzorgde ontvangst, comfortabele kamers en een uitstekende keuken waarin streekproducten centraal staan. De Logis-hoteliers hebben hart voor hun regio en werken nauw samen met de serviceverleners en producenten om hen heen.
Logis Hotels voelt zich thuis op platteland en in de stad, soms bij eenvoud, soms bij een mondaine touch. Er wordt serieus werk gemaakt van duurzaamheid: de leden willen bekend staan om hun unieke hotellerie, met oog voor het milieu en betrokken bij de sociale omgeving. Zie voor meer informatie, ook wat betreft de vijftien Nederlandse leden, www.logishotels.com/nl.

 

 

Hoera! Logis Hotels bestaat 10 jaar