Hot, happening én een officiële olympische sport: golfsurfen

24 September 2020


Surfersparadijs Costa Rica
Met bijna 1.300 kilometer aan kustlijn, 322 stranden en prachtige golven is Costa Rica een waar surfersparadijs noemen. Zowel de westkust als de oostkust van het Midden-Amerikaanse land bieden enorm veel surfmogelijkheden voor zowel beginners als ervaren surfers. Een waar surfwalhalla vind je bij Nosara, een idyllisch stadje in het noordwesten van Costa Rica. De kustplaats bestaat uit drie stranden, waaronder het populaire Playa Guines. De rustige golfslag die je hier vindt maakt de locatie een zeer geschikte plek voor de beginnende surfer.  Voor wie de sport al aardig onder de knie heeft is Playa Naranjo the place to be, dankzij de hoge golfen is het een populaire bestemming onder internationale surfers. Naast de watersportmogelijkheden biedt dit land veel meer voor een onvergetelijke reis. Costa Rica staat bekend om haar exotische flora en fauna, het tropische klimaat en de gastvrije bevolking. Daarnaast is duurzaamheid is een belangrijke pijler van het land, het is dan ook een voorloper op het gebied van groene energie en ecotoerisme.

Genieten in Thailand
Thailand wordt al snel geassocieerd met haar heerlijke keuken, de hartelijke bevolking en de hagelwitte stranden. Maar ook voor surfliefhebbers is het een zeer geschikte vakantiebestemming. Een populaire bestemming onder surfers is Phuket, een tropisch eiland gelegen voor de westkust van Thailand.  Surfen doe je hier vooral van mei tot oktober, de maanden waarin de surfcondities optimaal zijn. Voor de beste golven kun je als beginner terecht bij Kata Beach en Kalim Beach, gevorderde surfers kunnen hun hart op halen bij Surin Beach – hier bevinden zicht de meest uitdagende golven van Phuket. Waar in Thailand je je ook bevindt: na een sportieve sessie in het water sluit je de middag af op één van de hagelwitte stranden met een ijskoud Thais biertje of tropische smoothie.

Dress to impress
Door de jaren heen zijn er heel wat surf- en lifestyle merken ontstaan die een waardevolle bijdrage leveren aan deze community. Van kleding tot metalen rietjes en van luchtige slippers tot aan moderne wetsuits. Om geheel in stijl de Thaise en Costa Ricaanse stranden te betreden zijn vooral die laatste twee van belang. Voor iedereen die waarde hecht aan kledingstukken die op een duurzame manier geproduceerd zijn, hebben merken als Havaianas en WALLIEN prachtige collecties ontworpen.

Havaianas staat vooral bekend om de zomerse flipflops, en hebben nu een speciale collectie genaamd Havaianas IPÊ ontworpen. Zeven procent van de winst van deze collectie wordt gedoneerd aan IPÊ, een organisatie die natuurprojecten in het Atlantisch regenwoud, het Amazonegebied en de Pantanal ontwikkelt.

De wetsuits – speciale kleding om warm te blijven in de zee – en bikini’s van WALLIEN worden geproduceerd uit gerecycled materiaal van bijvoorbeeld PET flessen en plastic netten uit zee, die dankzij WALLIEN een nieuw leven krijgen. Op deze manier draag je niet alleen de nieuwste mode, maar draag je ook nog eens bij aan een betere wereld. 

Over USP Marketing PR
USP Marketing PR is een onafhankelijk PR bureau gespecialiseerd in toerisme, hospitality en lifestyle. Het bureau is opgericht in 1994 en is gevestigd aan de Brouwersgracht in hartje Amsterdam. USP Marketing PR vertegenwoordigt wereldwijde brands zoals: Emirates Airline, NYC & Company, Airbnb, Essential Costa Rica, Las Vegas Convention and Visitors Authority, Tourism Authority of Thailand, Japan National Tourism Organization, Airbnb, The Africa Experience, Turkish Airlines, Norwegian Cruise Line & Taiwan Tourism Bureau. Zie voor meer info: www.usp.nl 

Over Dijksman Communicatie
Dijksman Communicatie is een PR/Communicatie bureau met meer dan 20 jaar ervaring. DC vertegenwoordigt merken en organisaties uit verschillende sectoren, bijvoorbeeld: Havaianas, Lacoste, Lexus, GUESS, KitchenAid, ELLESSE, Storytiles, Cole Haan, Eat Natural, Ginger/Easy Sofa, Pandora, GLUE Amsterdam. DC maakt deel uit van SERMO, het internationale PR Netwerk met vestigingen in 17 landen. Zie voor meer info: www.dijksmancommunicatie.nl 

Hot, happening én een officiële olympische sport: golfsurfen