Indoor Farming – De nieuwste restauranttrend voor 2022

Urban Cultivator doet zijn intreding in de Nederlandse horeca

7 October 2022


De Urban Cultivator is een groeikas voor chefs die hun microgroenten en kruiden vers en lokaal willen kweken om de optimale smaak en voedingsstoffen te verkrijgen. Grote hotelketens als de Four Seasons en Hyatt, maar ook Martha Stewart doen al jaren aan indoor farming met de Urban Cultivator. In Nederland stijgt het steeds meer in populariteit, mede omdat het bedrijf Urban Cultivator in ons land is gevestigd.

De unieke alles-in-één Urban Cultivator reguleert automatisch de temperatuur, het licht, de lucht en de bewatering. Zo groeien de microgroenten en kruiden in de optimale omstandigheden. Het enige wat je nodig hebt, is een watertoevoer en elektriciteit. Het kleinere model, de ‘Residential’, kan worden ingebouwd net als een inbouw wijnkast, en is los verkrijgbaar als eilandmodel. Het ‘Commercial’ model heeft 4 keer meer capaciteit, en is bedoeld voor de grotere hotel- en restaurantkeukens, die dagelijks met veel verse groenten en kruiden werken. Het moderne en innovatieve design past in iedere keuken en kleurt de keuken frisgroen wanneer de planten in volle bloei staan.

Indoor Farming – De nieuwste restauranttrend voor 2022