Japan gaat 11 oktober weer open voor internationale reizigers

29 September 2022


[Reactie van SEINO Satoshi, Directeur van JNTO]
De Japanse regering heeft eindelijk de opening van zijn grenzen aangekondigd voor individuele reizen met een toeristisch doeleinde, evenals de vrijstelling van visa en de afschaffing van de dagelijkse inreislimiet. Ik ben ongelooflijk blij dat toeristen weer welkom zijn na een wachttijd van tweeënhalf jaar.

In reactie op deze aankondiging zal JNTO alles in het werk stellen om de laatste informatie te verstrekken over reizen naar Japan, zodat veel toeristen ons land komen bezoeken.  

Om bezoekers niet alleen te laten genieten van onze fascinerende cultuur, geschiedenis, natuur en gastronomie, werken we ook hard aan projecten op het gebied van duurzaam toerisme, avontuurlijke reizen en luxereizen. Japan is een buitengewoon aantrekkelijk land voor zowel individueel toerisme, als voor internationale bijeenkomsten en incentivereizen. Met het loslaten van de maatregelen is Japan volledig voorbereid om alle buitenlandse gasten te ontvangen. Naast de vele mogelijkheden om het mooie Japan te ontdekken, kunnen internationale bezoekers nu ook weer volop winkelen.

Japan is de afgelopen tweeënhalf jaar druk bezig geweest met de voorbereidingen om iedereen weer te verwelkomen. We wachten dan ook vol enthousiasme op de komst van buitenlandse toeristen in het nieuwe Japan!

Referentie: Bekijk deze bronnen voor meer informatie.

Government of Japan Border Measures (Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken))

Entry and Quarantine (Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn)

Japan National Tourism Organization (JNTO UK website)

 

Nieuwe trekpleisters om naar uit te kijken in 2023

TOKIO

  • Shimokitazawa – Deze buitenwijk ondergaat een metamorfose rond de spoorlijn die drie stations ('Senrogai') met elkaar verbindt. De wijk zal extra aantrekkelijk worden voor jongeren. Overnachten in het bruisende Shimokitazawa is goed betaalbaar. De traditionele ryokan Yuen Bettei Daita, de illi Shimokitazawa appartementen en het Mustard Hotel bieden voordelige kamerprijzen, zelfs kamerprijzen per uur. Ook zijn er nieuwe boetieks bijgekomen en eetgelegenheden zoals Bonus Track, Reload, tefu Lounge en Mikan Shimokita.
  • Okushibu – Deze nog onontdekte buurt rond Yoyogi loopt parallel aan het supermoderne rooftop complex Miyashita Park. De buurt met de bijnaam 'Deep Shibuya' heeft een explosieve groei doorgemaakt van uitgaansmogelijkheden met vele bars en bijzondere eettentjes. Ook veel bloemenwinkels hebben zich hier gevestigd. In 2023 gaat het nieuwe Trunk Hotel Yoyogi Park open met een infinity pool op de rooftop en uitzicht over het park.
  • Toranomon-Azabudai – Een futuristisch ontwikkelingsproject van Heatherwick dat in 2023 opent in de gelijknamige en welgestelde wijk in het zuidwesten van Tokyo. Het project omvat groene ruimtes, een nieuwe tempel, winkelruimtes die door Sou Fujimoto zijn ontworpen, het hoogste gebouw van Japan, twee Aman hotels en vanaf 2023 een nieuwe permanente locatie voor teamLab-tentoonstellingen in Tokyo.

CITIES

  • Sapporo – In 2023 kan men het Snow Festival voor het eerst in 3 jaar weer live meemaken. Het nachtleven in Susukino wordt steeds bruisender met een nieuwe OMO3-vestiging (2022), gericht op de meer avontuurlijke reiziger, en een nieuw Tokyu-complex (2023) op het beroemde Susukino kruispunt, met entertainmentruimtes en een hotel. Dit volgt op de opening in 2020 van het luxe Onsen Ryokan Yuen Sapporo en het is de aanloop naar de Adventure Travel World Summit die hier in het najaar van 2023 wordt gehouden.
  • Yokohama – In 2023 keert het kunstfestival Yokohama Biennale terug, tegelijkertijd met de heropening van het net gerenoveerde Yokohama Museum of Art. Dit in het kader van een nieuwe revival van de relatief onbekende wijk Koganecho, die dankzij de gemeenschap tot stand is gekomen. In de wijk is een artist in residence-programma opgezet, kunstgalerijen en een boekenbazaar geopend, er worden kunstlessen gegeven en er zijn nieuwe street art installaties bijgekomen. De opening in 2023 van het eerste luxe Hilton Hotel in Yokohama en de K-Arena in het Music Terrace, een van de grootste muziekpodia ter wereld, zijn onderdeel van een nieuw inrichtingsproject aan de kust van Yokohama.
  • Nagoya – Met de opening van de twee laatste attractieterreinen op het Studio Ghibli Park zal de wat minder bekende stad Nagoya een belangrijke bestemming worden voor rondreizende bezoekers. Na de opening in 2020 van het art-deco hotel The Tower Hotel Nagoya boven in de televisietoren, waar de structuur van de toren in iedere kamer zichtbaar is, opent ook het luxehotel TIAD zijn deuren in de levendige uitgaanswijken Sakae/Shin-Sakae.

HOTELS

  • Not A Hotel Ishigaki – Dit complex van luxe villa's met zeezicht van de architect Sou Fujimoto op het eiland Ishigaki gaat in 2023 open. Met weilanden als daken, lijken de villa’s uit de grond te rijzen. Het strakke futuristische design doet denken aan Fujimoto’s ontwerp van het recente Shiroiya Hotel in Gunma.
  • The Mana Village – Een vakantiedorp aan de landelijke en ongerepte zuidkust van het district Kochi op het eiland Shikoku, waarvan de accommodaties gefaseerd worden geopend. Vanaf dit jaar beschikt de locatie over een net nieuw gerenoveerd hotel, een lokale markt, een recreatiegebied aan zee en een exclusief visrestaurant op een lang terras in zee dat omgeven is door een infinity pool. In 2023 wordt een boerderij geopend voor agrotoerisme en in 2024 komt er een privé-villa bij.
  • Marufukuro – Dit hotel in Kyoto is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van Nintendo, de grootmacht van de gaming industrie. Het stijlvol gerenoveerde pand met een rijke historie is in 2022 geopend. Het hotel heeft luxe kamers, een speciale whiskybar en een mediatheek waarin de creaties van Nintendo worden getoond uit de periode van voor Super Mario tot nu.
  • Zenbo Seinei – Een nieuw meditatiecentrum boven de bossen van Hyogo, niet ver van Kyoto en Osaka. Het lange houten skydeck dat over de boomtoppen zweeft is ontworpen door de bekroonde architect Shigeru Ban. Het heeft verschillende niveaus met een openluchtplatform voor meditatie, slaapkamers met tatami matten, studie-/bezinningsruimtes en een restaurant dat verse seizoensgebonden gerechten serveert.

TOT SLOT NOG WAT JAPANSE CULTUUR
De langverwachte Super Mario-film (naam nog niet bekend) komt in de bioscopen in april 2023. En er wordt gewerkt aan een verfilming van de populaire videogame Ghost of Tsushima.

Japan gaat 11 oktober weer open voor internationale reizigers