Kunst voor kids bij STRAAT

8 June 2021


In een oude loods op ontdekkingsreis gaan tussen de immense street art kunstwerken, dat is het idee van deze STRAAT speurtocht. Kinderen krijgen 12 vragen en 2 opdrachten om uit te voeren. Door goed naar alle kunstwerken te kijken en de hele loods af te speuren zullen ze antwoorden op de vragen vinden. Alle antwoorden samen vormen een woord en met het juiste woord ligt er een verrassing in de museumwinkel op hen te wachten. STRAAT nodigt alle kinderen uit voor deze gratis speurtocht, de ontdekkingsreis is het meest geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Volwassenen kunnen ook hun lol op. De meer dan 150 werken die in STRAAT worden tentoongesteld maken indruk. Met doeken zo hoog als gebouwen wordt er een sfeer gecreëerd zoals op straat. Door het glazen dak en de open structuur van het gebouw, verandert het licht binnen mee met buiten. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond, wanneer het museum tot 23.00 uur geopend is, zorgt dit voor een unieke ervaring! De 8.000 m2 grote voormalige scheepsloods is ingedeeld als een stad met straten, pleinen en kruisingen om het straatgevoel verder te versterken. 

STRAAT vertelt de verhalen van kunstenaars van over de hele wereld. In tegenstelling tot klassieke kunstvormen, hoort street art – zoals de naam suggereert – eigenlijk op straat. Juist omdat street art en graffiti kunststijlen zijn die doorgaans niet vaak in een museum te vinden zijn, maakt dat STRAAT extra bijzonder. De landelijke opening van diverse culturele ondernemingen op 5 juni jl. is voor STRAAT extra speciaal gezien het feit dat het museum pas twee maanden geopend was toen de tweede landelijke lockdown in december werd afgekondigd. Het STRAAT team kan daardoor niet wachten om iedereen weer te verwelkomen op deze bijzondere plek. 

Over STRAAT
STRAAT is het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld. Geïnspireerd door de straatkunst op het NDSM-terrein, is enkele jaren geleden met een klein en betrokken team het idee ontstaan om een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. Vandaag de dag bestaat de collectie uit ruim 200 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd. De werken zijn daardoor medegeïnspireerd door de creatieve en rauwe sfeer die het NDSM-terrein zo dynamisch maakt. STRAAT is gevestigd in de voormalige lasloods, nu een rijksmonument, met op de gevel de iconische mural van Anne Frank van de hand van Braziliaans kunstenaar Eduardo Kobra. Zie voor meer informatie ook straatmuseum.com.

 

Kunst voor kids bij STRAAT