Le French Time: 1e Franse kampeernetwerk met een milieukeurmerk

Natuur en ruimte tijdens kampeervakantie in Frankrijk

3 June 2020


Families zijn nu meer dan ooit op zoek naar rust, ruimte en natuur tijdens hun vakantie. Le French Time is een nieuw netwerk van 74 kwaliteitscampings in Frankrijk waar deze drie elementen aanwezig zijn. Duurzaamheid staat namelijk hoog in het vaandel bij Le French Time en dat gaat de kampeerketen een Europees erkend ecolabel opleveren.

Keurmerk La Clef Verte

La Clef Verte (‘De groene sleutel’) is een milieulabel voor vakantieadressen die aan specifieke regels voldoen op het gebied van duurzaamheid. Doel van het keurmerk is de impact van het toerisme verminderen en milieubewust gedrag van professionals en vakantiegangers bevorderen. Campings die het keurmerk dragen, bieden een kampeerterrein met milieuverantwoorde faciliteiten in een ongerepte natuurlijke omgeving. Ook vragen zij hun gasten om tijdens het verblijf extra rekening te houden met het milieu.

Ecologische campings

Kleine gestes en maatregelen maken daarbij al een groot verschil. Zo worden het zwembad en het water van de sanitaire ruimtes verwarmd met zonne-energie. Voor de schoonmaak gebruiken eigenaren van Clef Verte-campings alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en gasten kunnen hun afval gescheiden inleveren. Ook bij de sanitaire maatregelen tegen Covid-19 die de campings nu zo veilig mogelijk maken, probeert Le French Time duurzaamheid te respecteren.

Le French Time: 100% duurzaam

Le French Time, ontstaan door de fusie tussen de kwaliteitscampings van Les Castels en Sites et Paysages, heeft zichzelf hoge doelen gesteld. De campings van het nieuwe netwerk zetten zich al in voor duurzaamheid; onder meer door het aanbieden van milieuvriendelijke en low-impact activiteiten zoals fietsen en kanoën. Maar volgens een recente overeenkomst met La Clef Verte gaan de French Time-campings zich nu nog sterker toeleggen op ecotoerisme. Daarmee wordt Le French Time het eerste Franse kampeernetwerk dat in 2021 een milieukeurmerk heeft voor 100% van de aangesloten campings!

Vakantie met een groen hart

Bij Le French Time ligt er veel nadruk op originele (gezins)ervaringen tijdens de vakantie. Die activiteiten staan bijna altijd in het teken van de natuur. Zo informeren Jessica en Raphael, de eigenaren van Castel Camping Le Brévedent in Normandië, hun gasten over de permacultuur, een manier van tuinieren volgens het ritme van de natuur. Gezinnen mogen rondkijken in de moestuin en zelfs meehelpen in de keuken, bijvoorbeeld met het maken van brandnetelsoep!

Schapen, vogels en bijen

Net zo’n waardevolle beleving is een dag wandelen met de kudde schapen van Susy en Cyrille, van Camping Sites et Paysages Les Prairies in de Haute Provence. Een uniek moment in het gezelschap van de herders, die te midden van het prachtige berglandschap vertellen over hun beroep, de dieren en lokale planten. Camping Sites et Paysages Les Saules in Cheverny kreeg zelfs een belangrijke prijs* voor de inzet voor natuurbehoud. Bij deze camping in de Loirestreek kun je op pad met een gids van de lokale Vogelbescherming om zeldzame vogels te spotten. Op het kampeerterrein zelf kun je bovendien het werk leren van een imker, bij de bijenkasten van het domein!

Andere voorbeelden van natuurervaringen bij Le French Time staan (gerangschikt naar thema: Natuur, Dieren, Sterrenkunde, Wandelingen, Culinair) op:

www.lefrenchtime.nl/ervaringen

 

Meer informatie: www.lefrenchtime.nl 

* Environmental Award 2020 van de Britse Caravan & Motorhome Club / Alan Rogers 

Over Le French Time, Les Castels en Sites & Paysages

Le French Time is het nieuwe samenwerkingsverband van Les Castels en Sites & Paysages, twee gerenommeerde Franse kampeernetwerken. Via één website zijn alle 74 aangesloten campings te reserveren.

Les Castels biedt sinds 1959 unieke kampeervakanties op 4- en 5 sterrencampings bij kastelen en andere bijzondere locaties in Frankrijk. Deze zelfstandig beheerde campings zijn van hoge kwaliteit en leggen veel nadruk op een persoonlijke ontvangst van de gasten. 

Sites & Paysages, opgericht in 1982, is een Frans netwerk van campings waar de relatie met de natuur centraal staat. De 49 groene campings van Sites & Paysages bieden duurzame faciliteiten en excursies waarbij natuurbehoud vaak een thema is. Hun motto: neem de tijd!

IN CIJFERS

Le French Time: 74 campings in Frankrijk

7.479 kampeerplaatsen

4.695 huuraccommodaties

Les Castels: 27 campings (categorie 4-5 sterren)

Sites & Paysages: 47 campings, waarvan 5 nieuwe in 2019 (categorie 3-5 sterren

Le French Time: 1e Franse kampeernetwerk met een milieukeurmerk