Mijlpaal: Emirates Vlucht EK2021 benadrukt de bereidheid van de lucht

10 April 2021


Volledig gevaccineerde teams in het luchtvaartecosysteem
EK2021 werd ondersteund door volledig gevaccineerde teams in het luchtvaartecosysteem, van bemanning aan boord tot grondpersoneel, wat aantoont dat het luchtvaartecosysteem van de VAE gereed is om de veilige terugkeer van vliegreizen te ondersteunen.

Ondanks de pandemie heeft de VAE haar status als succesvolle wereldwijde luchtvaarthub behouden. Ook een groep senior officials van belangrijke entiteiten in de luchtvaart- en gezondheidssector vlogen mee met de speciale vlucht, gehost door Emirates.

Basis voor vliegreizen in de toekomst
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airline & Group zei: "Het snelle tempo en de vooruitgang bij het vaccineren van onze bevolking is een bewijs van de visie en toewijding van de VAE om onze gemeenschappen te beschermen en de pandemie door middel van passende maatregelen te controleren. De vlucht van vandaag is een showcase van de gecombineerde inspanningen en toewijding van alle belanghebbenden bij het ondersteunen van het vaccinatieprogramma en de implementatie van protocollen in de afgelopen 12 maanden. Op deze manier kunnen we een veilige reis garanderen, passagiersverkeer stimuleren en een basis creëren voor vliegreizen in de nabije toekomst. Emirates blijft het nationale vaccinatieprogramma steunen en we zijn verheugd met de vooruitgang die binnen de groep is geboekt bij het vaccineren van onze medewerkers."

Adel Al Redha, Chief Operating Officer bij Emirates, zei: "We willen het Ministerie van Gezondheid en Preventie van de VAE, de Dubai Health Authority, de UAE General Civil Aviation Authority (GCAA), Dubai Airports, GRFDA, Dubai Police, Airbus, Pure Health en andere belanghebbenden bedanken voor hun nauwe samenwerking en ondersteuning van onze bijzondere vlucht."

Hoge vaccinatiegraad
De VAE heeft momenteel een van 's werelds hoogste percentages aan vaccinaties voor burgers en inwoners met 90,22 doses per 100 mensen. De buitengewone inspanningen van de gezondheidsautoriteiten in de VAE hebben ertoe bijgedragen dat bijna 9 miljoen doses van het Covid-19 vaccin werden toegediend tot nu toe.

Tegelijkertijd is het vaccinatieprogramma van de Emirates Group minder dan drie maanden geleden uitgerold binnen het personeelsbestand in de VAE en sindsdien heeft het Covid-19 vaccinaties toegediend aan meer dan 35.000 Emirates medewerkers. 

Nieuwste A380 toestel
De vlucht werd uitgevoerd met het nieuwste A380 toestel van Emirates met de gloednieuwe Premium Economy stoelen en een vernieuwd interieur in elke cabineklasse. First en Business Class reizigers konden veilig netwerken en socializen in de iconische A380 Onboard Lounge. Bovendien genoten alle passagiers van een volledige maaltijd.

Door de combinatie van de meest geavanceerde luchtvaarttechnologie en een inspirerend interieurontwerp, blijft de A380 een favoriet van reizigers die genieten van ongeëvenaard comfort en ruimte.

Biometrische technologie en sneltesten
Op het vliegveld in Dubai checkten passagiers in met behulp van de nieuwste biometrische technologieën. Deze biometrische touchpoints zijn onlangs uitgebreid met meer dan 18 incheckbalies en 15 boarding gates op de luchthaven. Als gevolg hiervan konden alle passagiers genieten van efficiënte biometrische toegang tot de First en Business Class lounge op DXB.

Alle EK2021 passagiers kregen een Covid-19 PCR-sneltest, gefaciliteerd door Pure Health. Nadat passagiers waren ingecheckt, ontvingen ze een groene ‘Çhoose to Vaccinate’-pin en werden er foto's gemaakt om de speciale gebeurtenis te markeren. Alle EK2021 passagiers ontvingen ook een op maat gemaakte ‘Choose to Vaccinate’-stempel op elke instapkaart als een extra aandenken.

Opbrengstdonatie aan Emirates Airline Foundation
Alle opbrengsten van EK2021 zijn gedoneerd aan de Emirates Airline Foundation, de non-profit liefdadigheidsorganisatie van de luchtvaartmaatschappij die projecten over de hele wereld ondersteunt die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven van kansarme kinderen.

EK2021 werd uitgevoerd door UAE National Captain Ahmed Al Obeidli, First Officer Ramon Wilde en de cockpitbemanning werd ondersteund door Captain Ricky Garala. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Mijlpaal: Emirates Vlucht EK2021 benadrukt de bereidheid van de lucht