NCL Viert Eerste Cruiseseizoen In Zuid-Afrika en Namibië

NCL versterkt betrokkenheid door Afrika uit te breiden in winter 2024

26 January 2023


Norwegian Jade
Op 21 december 2022 werd Norwegian Jade het eerste schip in de vloot van 18 schepen die haar thuishaven in de Zuid-Afrikaanse haven heeft. Het schip biedt internationale en lokale gasten 12-daagse Extraordinary Journeys langs de kust van Zuid-Afrika en Namibië met een overnachting in Kaapstad, Zuid-Afrika. Daarnaast worden Mossel Bay, Port Elizabeth (Gqeberha) en Richard’s Bay in Zuid-Afrika; en Luderitz en Walvis Bay in Namibië bezocht.

De internationale cruisemaatschappij bouwt voort op haar succesvolle inaugurele seizoen in Zuid-Afrika en heeft onlangs aangekondigd dat Norwegian Dawn in de winter van 2024 naar de regio zal vertrekken. Het 2.340 passagiers tellende schip met thuishaven in Kaapstad, Zuid-Afrika en Port Louis, Mauritius, zal tussen januari en maart 2024 een reeks Extraordinary Journeys aanbieden.

Nog meer meeslepende routes
Kevin Bubolz, Managing Director Continental Europe, Israel, Middle East & Africa in EMEA, zei: "Als onderdeel van onze Guest First-filosofie richten we ons op het verbeteren van ons bestemmings aanbod en bieden we onze gasten meer meeslepende routes om levenslange herinneringen te creëren. Onze nieuwe reizen naar Afrika zijn daar een bewijs van en combineren bucketlist locaties zoals Kaapstad en Mauritius met hidden gems zoals Pomene en Maputo in Mozambique of Fort Dauphin in Madagaskar. Met een gemiddelde van bijna 12 uur in elke haven, waardoor er meer tijd is om deze onvergetelijke bestemmingen optimaal te beleven, behoren de nieuwe reizen nu al tot onze snelst verkopende cruises voor 2024 en trekken gasten aan uit bijna 60 landen wereldwijd."

Mireille Wenger, Western Cape Minister of Finance and Economic Opportunities, voegt toe: "Cruisetoerisme genereert R300 miljoen aan economische impact voor de Westkaap en garandeert duizenden banen in de provincie. Door Kaapstad te positioneren als thuishaven voor internationale cruises en als toegangspoort tot Afrika, zorgt het voor een belangrijke groeikans voor onze regio en wij zijn verheugd met de toewijding van NCL om vanuit Kaapstad te varen."

Op 3 januari 2024 begint Norwegian Dawn aan de 17-daagse cruise naar de regio, waarbij het schip voor het eerst in de 56-jarige geschiedenis van NCL van Doha, Qatar naar Mauritius vaart. De route biedt een unieke combinatie van bezoeken aan de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, de Seychellen, Kenia, Tanzania en Madagaskar. 

Op 20 januari 2024 vaart Norwegian Dawn een 12-daagse route van Port Louis, Mauritius, naar Pointe des Galets, Réunion; Fort Dauphin (Toalagnaro), Madagaskar; Pomene en Maputo, Mozambique; Richard's Bay, Port Elizabeth (Gqeberha), Mossel Bay en Kaapstad, Zuid-Afrika.

Op 1 februari en 8 maart 2024 maakt Norwegian Dawn 12-daagse rondreizen door Zuid-Afrika en Namibië met bestemmingen als Mossel Bay en Durban in Zuid-Afrika; en Luderitz en Walvis Bay in Namibië. Voordat het schip vertrekt op 20 maart vertrekt aan haar meest uitgebreide reisroute van Kaapstad, Zuid-Afrika naar Barcelona, Spanje. De 21-daagse reis langs de westkust van Afrika zal aandoen in de havens van Namibië, Angola, Sao Tomé en Principe, Ivoorkust, Gambia, Senegal, Kaapverdië, de Canarische Eilanden en Marokko.

Kijk voor meer informatie over NCL’s bekroonde vloot met 18 schepen en wereldwijde reisroutes, of om een cruise te boeken op www.ncl.com of neem contact op met een reisprofessional.

NCL Viert Eerste Cruiseseizoen In Zuid-Afrika en Namibië